Dark Mode Light Mode

Στάχτη και μπούρμπερη …..

Η ημέρα της αποτίμησης μετά απο μία καταστροφή είναι πάντα δύσκολη όταν πολύ περισσότερο υπάρχουν και θύματα.

Στην περίπτωση της καταστροφικής – φονικής πυρκαγιάς στις ανατολικές περιοχές της Αττικής η κατάσταση είναι αβάσταχτη και δύσκολα να να την διαχειριστεί κανείς γιατί έχουμε πάνω απο 80 νεκρούς και αυτοί που γλυτώσανε είναι σα να γεννήθηκαν χθες, ξεβράκωτοι !

Περιουσίες ολόκληρες μέσα σε λίγα λεπτά γίνανε στάχτη.

Σπίτια , αυτοκίνητα δεν έμεινε τίποτα όρθιο σε μία τραγωδία που συνετάραξε όλη την Ευρώπη.

΄Ηταν μία πυρκαγιά που στην κυριολεξία μας έπιασε στον ύπνο αφού ξεκίνησε όπως όλες περίπου οι φωτιές και εξελίχτηκε όπως καμμία άλλη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Μου κάνει εντύπωση που όλες αυτές τις ημέρες που έχουμε δεί , διαβάσει , ακούσει διάφορα για την συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν πήρε πουθενά το μάτι μας τα γνωστά και αθάνατα πλέον πετζετέλ που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα πρώτα που πέφτουν στην μάχη κατά της φωτιάς.
Πρόσφατα τα περισσότερα τα βάλαμε και σε μία διαδικασία ανακατασκευής αλλά  για την συγκεκριμένη φωτιά μάλλον δεν προλάβανε να σηκωθούν.

Η πυρκαγιά στις ανατολικές περιοχές της Αττικής κατάφερε να καταστρέψει τόσα όσα άλλες πυρκαγιές καταστρέφουν μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή μέσα σε ένα απόγευμα κατάπιε ολόκληρες συνοικίες !

 

Οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ δίνει η κυβέρνηση του Τσίπρα , εφάπαξ σε όλους τους πληγέντες αλλά τι να κάνεις με πέντε χιλιάρικα ;

Οι ζημιές που υπέστησαν είναι πολύ μεγαλύτερες και τα πέντε χιλιάρικα δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Οικογένεις ολόκληρες έχουν μείνει χωρίς σπίτι και απο την επομένη των πυρκαγιών πρέπει να βρούνε τον τρόπο να συνεχίσουν τις ζωές τους με ή χωρίς τα πέντε χιλιάρικα.

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ελλήνων σε αυτή την τραγωδία που θα πρέπει όμως να είναι πιο συντονισμένη αφού το γεγονός οτι όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν σημαίνει οτι παίρνουμε φόρα και στέλνουμε οτι βρούμε μπροστά μας.

Απο τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή υπήρχε η σχετική ενημέρωση για τα είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες αλλά ποιός άκουγε αφού οι περισσότεροι πάνω στην μανία τους να προσφέρουν και μάλιστα γρήγορα κατεβάζανε στα σημεία συγκέντρωσης και πράγματα που δεν ήταν απαραίτητα αλλά συνηθσιμένα για  τέτοιου είδους περιτπώσεις.

Αλλά δεν είναι έτσι.

Για αυτό και θα πρέπει εμείς οι έλληνες να μάθουμε να λειτουργούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με σύνεση και ψυχραιμία.

Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε , δεν διαφωνούμε αλλά θα πρέπει να έχουμε και υπομονή προκειμένου να γίνεται σωστά η δουλειά.

Το να γεμίσουμε ένα φορτηγό με πράγματα που δεν έχουν ανάγκη και μετά απο μερικές ημέρες θα μας τα στείλουν πίσω δεν κάναμε τίποτα .

Θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις και να βλέπουμε και να ακούμε.

Οσο αφορά την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού θα πρέπει για άλλη μια φορά τα λάθη που γίνανε, γιατί γίνανε και σε αυτή την περίπτωση να μας γίνουν μάθημα προκειμένουν να μην πάθουμε τα ίδια και στο μέλλον.

Τα γράφω αυτά γιατί εμείς έχουμε μία τάση να κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη και να την πατάμε με τα ίδια πράγματα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και την τελευταία ημέρα του Ιούλη θα υπάρχει καιρική αστάθεια και θα έχουμε στην διάρκεια της ημέρας διαστήματα με ασθενείς ίσως και πιο έντονες βροχές που θα συνεχίσουν να μας χαλάνε το πάρτι.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι και με το δίκιο τους φωνάζουν οι επιχειρημαρτίες που βλέπουν τον καιρό να τους τα κάνει όλα μαντάρα.

Είναι γεγονός οτι είχαμε άλλες προσδοκίες για το φετεινό καλοκαίρι και αλλιώς μας ήρθανε τα πράγματα γιατί είχαμε και πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουμε.

Μακάρι ο Αύγουστος να είναι τόσο καλός που θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν τις απώλειες και τις ζημιές.

Φαίνεται οτι μετά απο ένα μέτριο Ιούλιο ο Αύγουστος θα είναι καλός.

Μακάρι έτσι να είναι και να τελειώσει το καλοκαίρι με καλές εντυπώσεις γιατί δεν πήγε καλά και προβλημάτισε αρκετά.

 

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο ΑΟΚ με τρείς παίκτες που ανακοίνωσε χθες , οι δύο δικά μας παιδιά , Καβαλιωτάκια και ο Γεμιστός που είναι 2 μέτρα και γκολτζής.

Και να έχετε υπόψη σας οτι οι μεταγραφες θα συνεχίστουν και δεν θα σταματήσουν εδώ.

Ο ΑΟΚ φέτος πάει να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει κατηγορία.

Τώρα είναι η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας ΄γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά αφού απο καιρό έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Καλή σας ημέρα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι τα δίμηνα στη συνεδρίαση του Δ/Σ Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Κεντρικός αμυντικός και τερματοφύλακας στην ατζέντα