Dark Mode Light Mode
Ημέρα γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας
«Star Flyer» και «Πρωτοπόρος» συναντήθηκαν χθες στο κεντρικό λιμάνι
Εξεγέρσεις και αυτονομία στην υγεία

«Star Flyer» και «Πρωτοπόρος» συναντήθηκαν χθες στο κεντρικό λιμάνι

Η Καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει, η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» συνεχώς μεγαλώνει.

Μπορεί ως τώρα να μην υπάρχουν αλλαγές στα τακτικά δρομολόγια, συνεχίζονται ως αρχές Ιουνίου τα Ανοιξιάτικα, αλλά η κίνηση ενισχύεται διαφορετικά. Από τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και μικρών μικρομεσαίων σκαφών αναψυχής.

Σημειώστε τις ειδήσεις από το κεντρικό λιμάνι:

1) Νωρίς χθες το πρωί μπήκε το ιστιοφόρο Star Flyer με περισσότερους από 120 επιβάτες. Η συντριπτική τους πλειοψηφία Αμερικανοί. Λιγότεροι οι Καναδοί. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δύο ονόματα και έτσι μας μπερδεύει. Εκτός από «Star Flyer» ονομάζεται και «Star Clippers». Είτε έτσι, είτε αλλιώς έχει έρθει στο λιμάνι αρκετές φορές στο παρελθόν. Και θα ξανάρθει.

Οι επιβάτες του πλοίου έκαναν κυρίως κοντινές εκδρομές. Για όλους ο προορισμός ήταν ίδιος. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Επανήλθαν σε αυτό το μεσημέρι κι αναχώρησαν για τον επόμενο τους προορισμό. Την Παρασκευή το λιμάνι θα φιλοξενήσει πρώτη φορά φέτος, ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια. Το Vista και το Azamara Onward.

2) Το πρωί χθες ήρθε στην Καβάλα μετά από καιρό, το μεγάλο φέρι μποτ της εταιρίας Φιλιάγκου, το «Πρωτοπόρος». Χθες έκανε δύο από τα τρία δρομολόγια της γραμμής του Πρίνου. Αντί του «Νικητή» που δεν έλαβε υπογραφή Υπουργού για επαναδρομολόγηση του. Το θέμα που ανέκυψε είναι τυπικό και θα λυθεί άμεσα. Για την καθυστέρηση της υπογραφής ρόλο έπαιξαν και οι εκλογές της Κυριακής.

Η εταιρία προτίμησε να το αντικαταστήσει προσωρινά με το «Πρωτοπόρος». Και για να δείξει καλή διαγωγή και να μην αφήσει δύο χθεσινά δρομολόγια ανεκτέλεστα. Πάντως το «Νικητής» αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη γραμμή και στο λιμάνι.

Το πρόγραμμα προβλέπει σήμερα 1 δρομολόγιο (από το Νικητή ή τον Πρωτοπόρο), αύριο 2 και 1 την Πέμπτη. Η εταιρία Φιλιάγκου θα περιμένει τον ορισμό των επόμενων δρομολογίων από τις 30 Μάη και μετά.

3) Θετική είδηση για το λιμάνι της Καβάλας είναι η άφιξη πολυτελούς σκάφους με επιβάτες από τη Ρουμανία. Το «γιοτ» μπορεί να μην είναι καινούργιο και εντυπωσιακό. Είναι από αυτά που ενισχύουν και τον τουρισμό και την κίνηση στο λιμάνι. Ονομάζεται «Lady K» και ήρθε στην Καβάλα με αρκετούς επιβάτες το απόγευμα της Κυριακής.

Οι θέσεις στις πλωτές εξέδρες στο κεντρικό λιμάνι αρχίζουν και γεμίζουν. Γεμίζουν συνεχώς και καθημερινώς. Έρχονται στην Καβάλα σκάφη που πέρασαν αλλού το Χειμώνα τους. Σκάφη που ήταν «τραβηγμένα» έξω για όλο το προηγούμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Ημέρα γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Εξεγέρσεις και αυτονομία στην υγεία