Dark Mode Light Mode
Ασφαλτόστρωση στην οδό Σαππαίων (φωτογραφίες)
Στη 10η επετειακή EGNATIA EXPO, φοιτητές και απο την Καβάλα παρουσιάζουν εκθέματα από το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Το σωματείο Καφεζυθοπωλών συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο

Στη 10η επετειακή EGNATIA EXPO, φοιτητές και απο την Καβάλα παρουσιάζουν εκθέματα από το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Στη 10η επετειακή EGNATIA EXPO, φοιτητές παρουσιάζουν εκθέματα από το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Εμπλουτίζεται και σταδιακά ανακοινώνεται το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Επετειακής 10ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας Egnatia Expo, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουνίου 2018 στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Παντελίδη στην Πτολεμαΐδα.

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) αποφάσισαν να μεταφέρουν ένα μέρος των εκθεμάτων τους και να τα εκθέσουν μαζί με εκθέματα από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, στη 10η Επετειακή Έκθεση EGNATIA EXPO.

Πρόκειται για εκθέματα με ιδιαίτερο εκπαιδευτικό και επιστημονικό ενδιαφέρον τα οποία, τραβούν τα βλέμματα. Οι καινοτομίες των εργασιών, η υψηλή κατάρτιση των εκπαιδευτικών αλλά και ο ζήλος των φοιτητών για δημιουργία, καθιστά την τη συγκεκριμένη συμμετοχή σε πόλο έλξης για …μικρούς και μεγάλους επιστήμονες.

Λίγα λόγια για το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής:

Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ, διοργανώνουν ετησίως για τα 8 τελευταία το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr). Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που βραβεύτηκε με το «Educational Business Awards 2016», και σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις του φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

α. Σχολείο–Μαθητές–Γονείς

Στην κατηγορία «Σχολείο–Μαθητές–Γονείς», οι άνθρωποι του φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης.

β. Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις

Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις», δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, υπό μορφή ημερίδων. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Στο τέλος, ακολουθεί βράβευση των καλύτερων τεχνολογικών εργασιών.

γ. Πολιτισμός – Πολιτική

Με την κατηγορία «Πολιτισμός–Πολιτική» ολοκληρώνεται η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθειάς. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Γίνονται συζητήσεις μεταξύ των φορέων παραγωγής και της πολιτείας.

Τη μεγάλη δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν οι 100-120 εθελοντές, που εργάζονται με ζήλο και μεράκι προκειμένου η προσπάθεια να έχει κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα.

Στη μέχρι σήμερα δράση του φεστιβάλ, εκτέθηκαν 250 εργασίες (εκθέματα) από 24 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και κατέθεσαν, στις επιστημονικές και αναπτυξιακές ημερίδες του, τις απόψεις τους, για τη σύνδεση της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής από τους φοιτητές των ΑΕΙ με την παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της χώρας, 65 πολιτικοί και επιστήμονες υψηλού και εγνωσμένου εθνικού και διεθνούς κύρους.

Την όλη συμμετοχή στην Έκθεση, συντονίζει ο Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, Καθηγητής Δημήτριος Πογαρίδης. Ο κ. Πογαρίδης έλκει την καταγωγή του από την Εορδαία, και είναι Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Την Έκθεση EGNATIA EXPO διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης. Η έκθεση έχει ήδη αυξημένη πληρότητα, ενώ η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται. Οι υποψήφιοι εκθέτες, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Μιχάλη Μακαρίου (Τηλ. 6945763583) και με τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (Τηλ. 24630-27265).

Προηγούμενο άρθρο

Ασφαλτόστρωση στην οδό Σαππαίων (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Το σωματείο Καφεζυθοπωλών συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο