Dark Mode Light Mode

Στη δουλειά οι μηχανότρατες!

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας βγήκαν πάλι στη δουλειά οι μηχανότρατες. Κατά τον πρόεδρο του συλλόγου τους κ. Δημήτρη Σακάτη, λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Η μείωση στην τιμή των καυσίμων είναι ένα καλό νέο για τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Το πόσο πιο φθηνά θα είναι τα ψάρια στα ιχθυοπωλεία της Καβάλας, εξαρτάται από την ποσότητα τους.

Η συνέντευξη

Ερ: Βγαίνουν στη δουλειά οι μηχανότρατες. Πώς εξελίχθηκε η προετοιμασία και τι εικόνες θα αντικρίσουμε στα ιχθυοπωλεία ως καταναλωτές;

Απ: Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε μια ελπίδα ότι φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ειδικά με την τιμή του πετρελαίου. Ευελπιστούμε να παραμείνει σε λογικά πλαίσια και να μην πάει σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Ένα σχετικό, ημερήσιο γέμισμα κοστίζει περίπου 600€. Αν σκεφτούμε πως παλαιότερα η αντίστοιχη τιμή ήταν 800-900€, η αλλαγή προς το φθηνότερο μας δίνει μια σκέψη αισιοδοξίας.

Ερ: Κινείστε προς ποια κατεύθυνση και με πόσα πλοία;

Απ: Το πρόγραμμα λέει ότι δουλεύουμε μπροστά από την Καβάλα, ανάμεσα σε Θάσο και Άγιο Όρος. Τα άλλα μισά σκάφη κινούνται προς Σαμοθράκη. Φέτος υπήρξε μια μικρή μείωση, καθώς μερικά σκάφη πουλήθηκαν σε νέους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν σ’ άλλα λιμάνια. Σε άλλες θαλάσιες περιοχές. Αυτό έγινε εξαιτίας όλων των δυσμενών καταστάσεων που επικρατούν στο Θρακικό πέλαγος. Δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή κοντά μας.

Ερ: Δώστε μας ένα χρονοδιάγραμμα της δουλειάς. Τι ώρα ξεκινάτε, πότε επιστρέφετε και τι ώρα τα ψάρια θα είναι στα ιχθυοπωλεία;

Απ: Βγαίνουμε στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 30 Σεπτέμβρη και επιστρέφουμε στην Ιχθυόσκαλα μετά από 24 ώρες. Άρα το πρωί της επόμενης ημέρας (Τετάρτη) τα ψάρια θα βρίσκονται στα ιχθυοπωλεία, στη διάθεση των καταναλωτών.

Ερ: Σχετικά με τι τιμές, μπορούμε να πούμε ότι το ψάρι είναι φθηνότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

Απ: Ανάλογα με τις ποσότητες που θα βρούμε στη θάλασσα, η μεγάλη ποσότητα ψαριών οδηγεί σε φθηνές τιμές…

Προηγούμενο άρθρο

Η εταιρία «Aristiplan» στην έκθεση KavalaExpo 2024

Επόμενο άρθρο

«Απόστολος Παύλος, η έμπνευση και κορωνίδα»