Dark Mode Light Mode

Στην Αποκεντρωμένη για να διαγραφούν πρόστιμα 72.000 ευρώ!

Το συνήθη δρόμο της κατάθεσης προσφυγής στην Αποκεντρωμένη ακολουθεί και φέτος το Καλοκαίρι ο Δήμος της Θάσου.

Ελπίζοντας ότι όπως προηγούμενα Καλοκαίρια, έτσι και φέτος τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν θα διαγραφούν. Επιβλήθηκαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας για παραλίες πολυσύχναστες που μετά από έλεγχο βρέθηκαν να μην διαθέτουν ναυαγοσώστη.

Ο Δήμος Θάσου ισχυρίζεται, όπως πάντα και όπως όλοι οι Δήμοι που βρέθηκαν στη θέση του, ότι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες. Δηλαδή δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση (μιας και τελικά ναυαγοσώστες επελέγησαν και εργάστηκαν στις παραλίες του).

Η ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου της Θάσου (συνεδρίαση 29/8) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας γνωστοποιήθηκαν στον Δήμο Θάσου οι πολυσύχναστες παραλίες, για τις οποίες υποχρεούτο σε πρόσληψη ναυαγοσωστών, σύμφωνα δε με το έγγραφο αυτό ο αριθμός των ναυαγοσωστών ήταν δεκατέσσερις (14), πλέον των απαιτούμενων εποπτών.

Ο Δήμος Θάσου εξέφρασε τις δικαιολογημένες και βάσιμες αντιρρήσεις του για τον αριθμό των απαιτούμενων ναυαγοσωστών, καθώς ήταν κατά τρεις (3) επιπλέον (πλέον του επόπτη) από κάθε άλλη φορά, χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει κάποια μεταβολή που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Συνεπεία των ανωτέρω, με τις αποφάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου, έγιναν δεκτές ως βάσιμες οι αντιρρήσεις του Δήμου Θάσου και ορίστηκε εκ νέου ο αριθμός των απαιτούμενων ναυαγοσωστών, μειωμένων κατά τρεις.

Ο Δήμος Θάσου είχε ήδη προετοιμαστεί με την σύνταξη σχετικής μελέτης, όσο αναμενόταν η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί των άνω αντιρρήσεων, και εν συνεχεία ξεκίνησε άμεσα την διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την οποία απαιτούνταν με την ολοκλήρωσή της και προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο, ο οποίος και πραγματοποιήθηκε.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο που προέκυψε από τον ανωτέρω διαγωνισμό υπογράφηκε στις 17-07-2024, μόλις ολοκληρώθηκε όλη η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού».

Προηγούμενο άρθρο

Συνδιδασκαλία, πολύ πιθανή σε σχολεία του Νομού Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Δράμα: Πτώση δέντρου στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας