Dark Mode Light Mode

Στην εξοχική ταβέρνα του “Βασίλη” στο Βουνοχώρι Καβάλας

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


«Το καλό φαγητό είναι πολύ συχνά,ακόμη και τις περισσότερες φορές, απλό φαγητό» Άντονι Μπουρντέν(σεφ και συγγραφέας). H εξοχική ταβέρνα του Βασίλη στο Βουνοχώρι της Καβάλας είναι το απόλυτο στέκι για κρεατοφαγία (η πιο δυνατή τάση τα τελευταία χρόνια).

Ο Βασίλης Ελευθεριάδης χωρίς να ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων chef , όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί την ταβέρνα απόκτησε βαθιά γνώση στη διαχείριση του κρέατος , μαστοριά στο ψήσιμο , ενώ παραμένει αδιαπραγμάτευτος στην επιλογή της καλής πρώτης ύλης .

Τα παϊδάκια με τραγανό λιπάκι τους κατεβαίνουν από τη φωτιά στην ώρα τους με όλους τους χυμούς στη σάρκα τους, οι χυμώδεις σπαλομπριζόλες γάλακτος σε κερδίζουν με την μελωμένη τρυφεράδα τους, το χειροποίητο μπιφτέκι ξεχωρίζει για την μεστή και βαθιά του γεύση, το πικάντικο καραμανλίδικο λουκάνικο είναι αμαρτωλό και εθιστικό.

Τις Κυριακές τροφαντά αρνάκια και ζουμερά κοκορέτσια κοσμούν τις σούβλες και γίνονται sold out μέσα σε λίγες ώρες. Μεγάλη γευστική εμπειρία αποτελεί το παραδοσιακό αρνάκι που σιγοψήνετε στην γάστρα με κυδωνάτες πατατούλες αλλά και ο ρουστίκ τζιγεροσαρμάς ένας μεζές περιωπής που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να παραληρούν από ικανοποίηση.

Η μικρή λίστα των κρασιών δίνει έμφαση στον Μακεδονικό αμπελώνα έχοντας μάλιστα πολύ λογική τιμολόγηση , χωρίς βέβαια να αποκλείεται το χύμα. Tips: Η ταβέρνα του Βασίλη λειτουργεί Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο–(Κυριακή 12:00-11:30), τηλ: 2510612055.

Προηγούμενο άρθρο

Δωρεά επίπλων από την Τράπεζα Πειραιώς στον Δήμο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ρευματοκλοπή 3 ετών, αξίας 12.000 ευρώ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια