Dark Mode Light Mode

Στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Καβάλας, Κορινθίας & Ημαθίας

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), σας ενημερώνει, αναφορικά με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσπάθεια συνεργασίας των Επιμελητηρίων Καβάλας, Ημαθίας και Κορίνθου, η οποία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και αδελφοποίησης, από τις Πόλεις στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην Κόρινθο, υπογράφηκε η αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων μας και ταυτόχρονα, το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, που προβλέπει δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Η συνεργασία προβλέπει την από κοινού εκμετάλλευση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού τουρισμού, με σκοπό την προσέλκυση Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών στα μοναδικά και πολύ αξιόλογα θρησκευτικά σημεία.

Επίσης, ένας από τους σημαντικότερους στόχους της παραπάνω ενέργειας, είναι η πραγματοποίηση Πολιτιστικών Διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στα πλαίσια της αναγνωρισμένης διαδρομής από την ευρωπαϊκή ένωση, «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Το παραπάνω εγχείρημα έτυχε της άμεσης αποδοχής και ευλογίας των μητροπόλεων των πόλεων μας, οι οποίες από τη πρώτη στιγμή ενίσχυσαν την προσπάθειά μας. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η διεύρυνση και ενίσχυση της προσπάθειάς μας με τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Αθήνας, σημεία από τα οποία πέρασε ο Απόστολος Παύλος, αφήνοντας το  αποτύπωμα του στη διδασκαλία για την διάδοση του χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Ενώνουμε δυνάμεις και συνεργαζόμαστε, προκειμένου να αναδείξουμε τον θρησκευτικό πλούτο των περιοχών, όπου ο Απόστολος των Εθνών, δίδαξε τον χριστιανισμό, στοιχείο που μας ενώνει και μας βοηθάει, με στοχευμένες δράσεις, να προβάλλουμε τις πόλεις μας ως σημεία έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Προηγούμενο άρθρο

Άρθρο της Μαριάννας Καμπουρίδου: Τελικά τι είναι πολιτισμός;

Επόμενο άρθρο

Χρήστος Ποτόλιας: «Δήμαρχοι και εργολάβοι βγάλανε βρώμα στο μεϊντάνι!»