Dark Mode Light Mode

Στο 3ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2024 υποστηρικτής ο ΟΚΑΑ ΑΕ (φωτογραφίες)

Συνεπής στο στρατηγικό της σχέδιο, η Διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ,συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2004 με θέμα «Προσδιορίζοντας ένα ανθεκτικό μέλλον» που διοργανώθηκε από την εταιρεία ΑΜΒΙΟ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28 & 29  Ιουνίου 2024.

Η προώθηση του ελληνικού πρωτογενούς τομέα,οι καινοτόμες δράσεις και η εξωστρέφεια, αλλά και η ανάδειξη του  ρόλου του Οργανισμού ως Εμπορικού Συμβούλου προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις τους,ήταν το θέμα της συμμετοχής του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Αποστόλου Αποστολάκου σε συζήτηση με θέμα «Διεθνείς τάσεις της αγοράς για τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας».

«Η παγκόσμια ζήτηση για πρωτεΐνες από ψάρι και ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής είναι η μεγάλη ευκαιρία της ιχθυοκαλλιέργειες.Έτσι,ενώ η χώρα μας θεωρείται σημαντικός καταναλωτής ψαριών, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε κοντά στο παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 20 kg κατά κεφαλήν κατανάλωση ψαριών ετησίως, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισλανδία καταναλώνουν περίπου 65 kg κατά κεφαλή ανά έτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Αποστολάκος.

«Αυτή η κατάταξη κάνει διακριτή την ευκαιρία που ο κλάδος έχει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό με στοχευμένες ενέργειες προώθησης στα σημεία πώλησης αλλά και ανάδειξης του προϊόντος στο κανάλι της μαζικής εστίασης.

Στο εξωτερικό μέσω της δημιουργίας ισχυρού δικτύου γρήγορων Logistics, ώστε το προϊόν να διαμοιράζεται στις αγορές του εξωτερικού σε άμεσο χρόνο διασφαλίζοντας την υψηλή φρεσκότητα τους».

«Μια πρόταση που αξίζει τον κόπο να αξιολογηθεί» ανέφερε,«είναι η ύπαρξη εθνικών γραμμών air cargo που θα προσεγγίζουν τις ακριβές αγορές της μέσης Ανατολής αλλά και άλλους σημαντικούς προορισμούς».

Τέλος,  επισήμανε ότι «η σοβαρότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον κλάδο, ο οποίος είναι στη βάση του εξαγωγικός και με σεβαστό τζίρο που / προσεγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ,δίνει ευκαιρίες για αξιολόγηση της ακολουθούμενης στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο ΟΚΑΑ ΑΕ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα οργανωμένο σύστημα εθνικών logistics, που θα εξασφαλίσει την διανομή των προϊόντων της ιχθυοκαλλιέργειας, σε πανελλαδικό επίπεδο,έχοντας χαμηλό και μεταβλητό κόστος για τους παραγωγούς».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από τροχαίο, που απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική

Επόμενο άρθρο

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης (φωτογραφίες)