Dark Mode Light Mode

Στο 90` με πέναλτι ο Δουμάνης φτερούγισε και πάλι τον Αετό(φωτογραφίες) – Έχασε ο Νέστος με 2-1 στον Ξηροπόταμο

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αετός επί του Αρη Αβάτου και συνεχίζει ένα εκπληκτικό σερί.  Το συγκρότημα του Δημήτρη Σίτσα  ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έπεσε σ` ένα πολύ καλό τερματοφύλακα. Ο Αμουτζάκης ήταν σπουδαίος για τον Αρη. Ο Αετός παρά τις ελλείψεις πίεσε από την αρχή ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν σαν τακτική να σπάσουν το ρυθμό των γηπεδούχων.  Στην επανάληψη ο  Σίτσας έπαιξε ακόμη περισσότερο επιθετικά βάζοντας τον Δούμπλατζη στη θέση του Ρίντα.  Αυτό βοήθησε τον Αετό στο να βρίσκει φάσεις και τελικά δικαιώθηκε στο 90` με το πέναλτι που  κέρδισε ο Γ. Τσαμπέγια και ευστόχησε ο Δουμάνης για μια ακόμη μεγάλη νίκη.

 Το φιλμ του αγώνα

15`  Ο Ρίντα άφησε στον Γ. Τζαμπέγια  αλλά το σουτ που επιχείρησε «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι. 28′ Φάουλ του Σαρηγιαννίδη, κεφαλιά του Χαριτίδη, απέκρουσε σωτήρια ο Τοπαλίδης. 39′ Ο Δουμάνης «χόρεψε» δύο αμυντικούς, αλλά το πλασέ του περνά σύρριζα άουτ. 43′ Συνδυασμός  Ευθυμιάδη-Λαζαρίδη, σουτ του δεύτερου περνά λίγο  πάνω από τα δοκάρια. 54′ Φάουλ του Δουμάνη, κεφαλιά του Μαυρομάτη, σε κόρνερ ο Αμουτζάκης. 58′ Σέντρα Φ. Τζαμπέγια, δεν μπορεί να σκοράρει με προβολή ο Δουμάνης. 59′ Διαγώνιο σουτ του Δουμάνη, αποκρούει ασταθώς ο Αμουτζάκης, νέο πλασέ από τον Σαββατιανό σώζει πάνω στη γραμμή ο Παπαδιώτης! 62`    Σουτ του Δουμάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σώζει και πάλι ο Αμουτζάκης.   78′ Φάουλ του Δουμάνη, δεν μπορεί από κοντά να σκοράρει με το κεφάλι ο Μαυρομάτης. 90′ Ανατροπή του Γ. Τζαμπέγια στη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Ψεματά και ο διαιτητής Βουρνέλης δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ότι ήταν εκτός περιοχής. Στην εκτέλεση ο Δουμανης γράφει το 1-0. 90+3′ Αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ψεματάς για άσεμνη χειρονομία στην κερκίδα .  Διαιτητές: Βουρνέλης, Τοροσιάδης, Τασόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Συνθέσεις: Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Ζαρωτιάδης, Κάμπατζης, Παυλίδης (72′ Μήττας), Μαυρομάτης, Σαββατιανός (63′ Σαλπιγγίδης), Ελέζι, Τζαμπέγια Φ., Τζαμπέγια Γ. (90+5′ Ευκαρπίδης), Δουμάνης, Ρίντα (46′ Δούμπλατζης)

. Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος (90+4′ Καλαϊτζίδης), Σαρηγιαννίδης, Κουτίνης, Λαζαρίδης (83′ Ταχτσίδης), Χαριτίδης (87′ Κελεσίδης), Ευθυμιάδης

 

Φώτο : Κική Αλεπίδου

 

Μ. Α Ξηροποτάμου- Νέστος 2-1:  Ξύπνησε μάλλον αργά

Ο Νέστος ήταν πολύ καλός σε όλο το β` μέρος χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και μειώνοντας το σκορ. Βρέθηκε όμως να χάνει με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί και φάνηκε ότι το ήθελαν περισσότερο. Πριν πάντως το 1-0 ο Νέστος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί.

Το φιλμ του αγώνα

3′ Ο Γκουτσίδης μπαίνει στην περιοχή, όμως αντί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, πασάρει στον Κοβάτση και σώζουν οι αμυντικοί.

5′ Ωραία ατομική προσπάθεια του Κοβάτση, μπαίνει στην περιοχή, αλλά   τον προλαβαίνει ο Γκαρακλίδης. 10′ Μόνος ο Φεράρι, πέφτει στα πόδια του και σώζει ο Κιουμορτζής.

14′ Αντεπίθεση του Μέγα, ο Κουμπρόγλου με δυνατό  σουτ στη  γωνία του Αθανασίου κάνει το 1-0.

21′ Ο Κουμπρόγλου θα πλασάρει τον Αθανασίου και σώζει με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Νέστου.

‘ Τετ-α-τετ ο Κοβάτσης με τον Κιουμορτζή, το πλασέ του διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ξηροποτάμου.

30′ Σέντρα του Κουμπρόγλου, προβολή του Μπερούκα, που προλαβαίνει τους αμυντικούς και 2-0.

70′ Κόρνερ του Γκουτσίδη, κεφαλιά του Κρολ, άουτ.

76′ Φάουλ του Γκουτσίδη, μπλόκαρε ο Κιουμορτζής.

82′ Σουτ του Μαϊδανού μέσα από την περιοχή, κοντράρει σε σώματα αμυντικών. 88′ Σουτ του Γκουτσίδη από καλή θέση, άουτ.

89’ Ο Φαμπιόλ με σουτ μέσα από την περιοχή θα γράψει το τελικό 2-1. Διαιτητές: Τσακαλίδης, Πασσαλής, Κεχαγιάς (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

Συνθέσεις:

Μ.Α. Ξηροποτάμου: Κιουμορτζής, Κεχαγιάς, Κονταξής, Γκαρακλίδης, Τσιάρας, Βουτσινάς, Καράμπελας, Μπάμπουρας, Παπίτσας (57′ Καραγκιοζίδης), Κουμπρόγλου (74′ Πετρόπουλος), Μπερούκας (67′ Δημητριάδης).

Νέστος Χρυσούπολης: Αθανασίου, Παυλακάκης, Φραγκούλης, Χούσινετς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Γκουτσίδης, Τσάκωνας (78′ Παπαδόπουλος), Βέρα (49′ Μαϊδανός), Φεράρι (51΄Κρολ), Κοβάτσης (64′ Φαμπιόλ).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δραστηριότητες τοπικών συλλόγων

Επόμενο άρθρο

Στην κορυφή η Ενωση που κέρδισε με 84-68 τα Φάρσαλα ενώ έχασε ο Χαρίλαος Τρικούπης(φωτογραφίες) και νίκη του ΓΣΕ με 68-62 κόντρα με Εύοσμο