Dark Mode Light Mode

Στο δήμο Παγγαίου η Λ.Α.Φ. Ελευθερούπολης

Θετική έκβαση έχουν οι διαπραγματεύσεις του δήμου Παγγαίου με το υπουργείο εθνικής άμυνας κι έτσι είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθεί και να γίνει επισήμως γνωστή η συμφωνία σχετικά με την παραχώρηση στο δήμο Παγγαίου του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης.

Η Λ.Α.Φ. που κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν γεμάτη από αξιωματικούς και στρατιωτικούς παρέμεινε κλειστή τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο τη διέθεσε προς εκμετάλλευση και ο δήμος Παγγαίου ήταν εκείνος που ενδιαφέρθηκε. Έτσι θα τη μισθώσει για πολλά από τα επόμενα χρόνια αντί ποσού που υπολογίζεται σε ετήσια βάση σε 16.000 ευρώ.

Ο δήμος Παγγαίου ακόμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά με τη χρήση του ακινήτου φαίνεται όμως ότι σκοπεύει να το διαθέσει για πολιτιστικούς σκοπούς. Επειδή το κτήριο παρέμενε κλειστό για χρόνια θα προηγηθούν εργασίες ανακαίνισης και συντήρησής του. Αυτές προϋπολογίζονται σε περίπου εβδομήντα χιλιάδες ευρώ. Αρχικά θα υπογραφεί η συμφωνία ενοικίασης με το υπουργείο και ειδικότερα με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη συντήρηση και ανακαίνιση του ακινήτου θα αφαιρεθούν από τα πρώτα ενοίκια. Στη συνέχεια, το ποσό που θα καταβάλει ετησίως ο δήμος Παγγαίου ανέρχεται σε 16.000 ευρώ.

Ουσιαστικά το υπουργείο εθνικής άμυνας έβγαλε στο σφυρί το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Ελευθερούπολης και ειδικότερα στο κέντρο της πόλης. Κανείς ιδιώτης δεν ενδιαφέρθηκε ωστόσο η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη για το δήμο Παγγαίου, αφού εξασφάλισε ένα ακόμη ακίνητο με το οποίο θα ενισχύσει την παρουσία του στην έδρα του δήμου.

 

******

Προηγούμενο άρθρο

61o Φεστιβάλ Φιλίππων - Συναυλία Κωστή Μαραβέγια

Επόμενο άρθρο

Πάλι τα δίμηνα στη συνεδρίαση του Δ/Σ Παγγαίου