Dark Mode Light Mode

Στο «Φιλαράκι» για απολαυστική ψαροφαγία (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Το «Φιλαράκι» στο Παληό της Καβάλας, είναι ένας αυθεντικός χώρος φιλοξενίας με χαλαρή και φιλική διάθεση για να ζήσετε μια απολαυστική ψαροφαγία. Από το 1988 ο Αλέκος Χουρόπουλος υπηρετεί με πάθος την ποιοτική θαλασσινή κουζίνα, αυτονόητο ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά που θα επιλέξετε είναι της ημέρας… ολόφρεσκα.

Μικρά και μέτρια ψαράκια καλοτηγανισμένα με τη χρυσαφένια κρούστα τους να σκάει στο δοντάκι, το καλαμάρι του χυμώδες και λαστιχωτό, μοσχοβολούσε ιώδιο. Η σαρδελίτσα ξεχώριζε για τη ντελικάτη λιπαρότητα και την ελαφριά τραγανή υφή, η κουτσομούρα του ήταν αέρινα τηγανισμένη και τα μπαρμπουνάκια του έβγαζαν μια εθιστική γλυκιά νοστιμάδα.

Θα κλείσω με την εξαίσια ψαρόσουπα που θα «αναστήσει» το στομάχι σας, την φτιάχνει κάθε μέρα με βάση τα φρέσκια ψάρια που θα βγάλει το καλάθι του ψαρά και προσθέτει μόνο τα απαραίτητα λαχανικά και μυρωδικά.

Tips: «Το Φιλαράκι», Μελίνας Μερκούρη 83, Παλαιό Τσιφλίκι, Τηλ: 251 044 1729.

Προηγούμενο άρθρο

Τα νηστίσιμα στα Γατίδης Fresh!

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Καλλιάνος: «Κίνδυνος πλημμύρας (και) σε Καβάλα - Θάσο!»