Dark Mode Light Mode

«Στο μέλλον η ενίσχυση με προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης απάντησε γραπτώς στο τέλος Νοέμβρη (30/11) στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οργανικές θέσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Είχε προηγηθεί στις 27 Οκτώβρη διαμαρτυρία του προσωπικού με αναφορά σε μείωση κατά 12 θέσεις στο οργανόγραμμα της ίδιας υπηρεσίας. Με αφορμή τη διαμαρτυρία είχε κατατεθεί η ερώτηση, η απάντηση στην οποία περιγράφεται ως γενική και αόριστη.

Ο Υπουργός εξηγεί τι έγινε και για ποιόν λόγο. Παραδέχεται εμμέσως όσα ενοχλούν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καβάλας, παραπέμποντας στο μέλλον για αλλαγές προς το καλύτερο. Πρόσφατα οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα συνάντησαν την βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, ενημερώνοντας την επίσης για το ίδιο πρόβλημα.

Η απάντηση του Υπουργού κ. Στυλιανίδη (φωτογραφία) αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Επί των διαλαμβανομένων στην εν θέματι ερώτηση γνωρίζεται ότι με την απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’ 6026) κυρώθηκε ο υπ’ αρ. 94/2023 Κανονισμός του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), με τον οποίο επήλθαν τροποποιήσεις στην οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. σε περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., μεταξύ των οποίων και οι Λιμενικές Αρχές.

Ειδικότερα, με τον εν λόγω Κανονισμό πραγματοποιήθηκε ανακατανομή των οργανικών θέσεων με γνώμονα την επαρκή και τελέσφορη στελέχωση των Υπηρεσιών του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι για την εν λόγω ανακατανομή ελήφθησαν υπόψη: α) οι διατάξεις του π.δ. 11/2021 (Α’ 21), β) η υπάρχουσα κατά βαθμό σύνθεση των Υπηρεσιών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. την παρούσα χρονική περίοδο, σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές ανάγκες αυτών για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας τους, γ) η διαδικασία κατάταξης των στελεχών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω του συστήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι κατηγορίες αυτών (προέλευση – ειδικότητα), σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισαγωγής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και δ) η υποχρέωση τοποθέτησης των αποφοίτων παραγωγικών σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Λιμενικές Αρχές – Υπηρεσίες των τριών πρώτων κατηγοριών, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 2 του π.δ. 11/2021 (Α΄21), σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικά κενών οργανικών θέσεων στις εν λόγω Λιμενικές Αρχές.

Στο πλαίσιο διενέργειας των τακτικών μεταθέσεων, η εν λόγω ανακατανομή αναμένεται να συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Πέραν των ανωτέρω, σε ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των οργανικών θέσεων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. θα εξεταστεί η σκοπιμότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του».

Αναφορά του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη Δημωφέλεια

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, η οποία απευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ουσιαστικά ο βουλευτής και πρώην Υπουργός ζητά να μην καταργηθεί η δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια. Με την αναφορά του προωθεί στο Υπουργείο όλο το έγγραφο της δημοτικής επιχείρησης με το οποίο προ μηνός περίπου κατατέθηκε το σχετικό αίτημα.

Προηγούμενο άρθρο

Δύσκολα για όλους τα νέα τιμολόγια ρεύματος (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Περιμένουν κι άλλες βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο