Dark Mode Light Mode

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Αγγελική Δεληκάρη

Για τη σημαντική προσφορά του Λιμενικού Σώματος και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής του συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Η ενίσχυση του Σώματος με έμψυχο δυναμικό αλλά και με νέα πλωτά μέσα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της ηγεσίας του Υπουργείου και αντανακλούν την πρόθεση της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας να σταθεί στο πλευρό των στελεχών, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, νύχτα και μέρα, προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορά μας, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρούνται νέες μεταναστευτικές ροές.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε την κυρία Δεληκάρη για τα νέα σκάφη τύπου VIKING των οποίων η παραλαβή προχωρά και μάλιστα ένα από αυτά θα διατεθεί για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα.

Η κυρία Δεληκάρη τόνισε πως είναι σημαντική η αύξηση της οροφής του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος, ιδίως σε περιοχές που ανάγκες που αυξάνονται κατά την θερινή περίοδο, όπως συμβαίνει με τη Θάσο και γενικά την Π.Ε. Καβάλας. Παράλληλα, η ναυπήγηση και αγορά νέων σκαφών είναι εκ των ουκ άνευ συνθήκη για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αποστολής του Λιμενικού Σώματος.

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Γκίκα για την εξαιρετική συνεργασία και την λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα  και αμφότεροι δεσμεύτηκαν για τακτική επικοινωνία σχετικά με ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσία του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Regional Growth Conference

Επόμενο άρθρο

Αφαιρετική τατουάζ - Ποιες τεχνικές υπάρχουν και τι πρέπει να προσέχετε