Dark Mode Light Mode
Αντί για μείωση, αύξηση κατανάλωσης νερού από τους πελάτες της ΔΕΥΑ Παγγαίου!
Στοιχεία του Γιάννη Μαρκιανού δείχνουν αύξηση της κίνησης στη Θάσο σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023!
Νέα εκθέματα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο

Στοιχεία του Γιάννη Μαρκιανού δείχνουν αύξηση της κίνησης στη Θάσο σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023!

Ο Αντιδήμαρχος Θάσου κ. Γιάννης Μαρκιανός ρωτήθηκε από την Πρωινή για τα πρόσφατα προβλήματα στο νησί, διακοπών ρεύματος (κυρίως) και υδροδότησης.

Η συζήτηση μαζί του είχε είδηση αλλά αυτή ήταν διαφορετική. Ήταν ευχάριστη. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται και προέρχονται από τις ναυτιλιακές εταιρίες οι τουρίστες φέτος το Καλοκαίρι στη Θάσο είναι -ως τώρα- περισσότεροι σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023.

Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται, ξαφνιάζουν αφού άλλες προσεγγίσεις παρουσίαζαν την κίνηση μειωμένη φέτος. Σε σχέση με πέρσι. Οι αριθμοί φυσικά επικρατούν αφού πάντα λένε όλη την αλήθεια.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχουν προβλήματα με το νερό και το ρεύμα στη Θάσο; Δεν είχαμε πάντως διακοπές ρεύματος το Σαββατοκύριακο στο νησί.

Απ: Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα. Μάλλον μπήκαν σε εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες και τα συνεργεία και τα πάντα πήγαν καλά.

Ερ: Ο ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο έχει μόνο 3 άτομα;

Απ: 3 ίσως και 4. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πραγματικά τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Όταν προκύπτουν τέτοιες βλάβες, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Χρειάζεται αρκετός χρόνος.

Ερ: Τι δεν πήγε καλά; Φταίει ή δε φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ;

Απ: Με βάση αυτά που συζητήσαμε όλοι τις προηγούμενες ημέρες, μας είπανε ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικός ο παράγοντας της ζέστης. Οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και σε συνδυασμό με τις πολλές υψηλές θερμοκρασίες, δημιούργησε αυτά τα προβλήματα.

Ερ: Κάνατε κάποια διαμαρτυρία ή παρακολουθούσατε απλά;

Απ: Εδώ και χρόνια, γιατί και εγώ προέρχομαι από το συνδικαλισμό δηλ. από τα νοικιαζόμενα δωμάτια, ,μαζί με τον Πάρη Παρασχούδη τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων το μόνο το οποίο ζητάμε για το νησί της Θάσου είναι η βελτίωση στις υποδομές. Από τους βουλευτές, τους υπουργούς, απ` όλους. Το πρώτο θέμα που υπάρχει πάντοτε στην ατζέντα μας, είναι η βελτίωση στις υποδομές. Καλώς ή κακώς στην τουριστική προβολή και σε όλα αυτά, το πώς θα διαχειριστούμε τον προορισμό, ο ιδιωτικός τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι τα καταφέρνουν καλά. Αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η βελτίωση και βοήθεια για όλες τις υποδομές. Έχει γίνει στο κομμάτι του ρεύματος μια πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Με τα υποθαλάσσια καλώδια αλλά και πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις στο κομμάτι του δικτύου. Παρόλα αυτά ότι έγινε δεν είναι ποτέ αρκετό. Χρειάζεται κάποια στιγμή μια ολική αλλαγή.

Ερ: Ο τουρισμός είναι όπως πέρσι; Είναι λιγότερος ή περισσότερος; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά;

Απ: Υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Ο Μάιος έκλεισε με βάση τα νούμερα από τις ναυτιλιακές στο +16%. Ο Ιούνιος στο +10% και ο Ιούλιος φαίνεται να εξελίσσεται το ίδιο. Αυτά σε σχέση με το 2023. Αν δούμε το 2019 και το σήμερα, στο νησί της Θάσου έχουν προστεθεί περίπου 10 χιλιάδες επί πλέον κλίνες! Το 2019 δεν υπήρχε το Airbnb. Airbnb και ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι +10 χιλιάδες κλινες. Μιλάμε για τεράστιο νούμερο. Οπότε ενδεχομένως οι πληρότητες παρόλες τις αυξήσεις ενδέχεται να μην είναι 100% όλο το διάστημα. Δεν μπορούν να πουν ποτέ ψέματα τα στοιχεία από τις ναυτιλιακές εταιρίες (τα εισιτήρια των φέρι μποτ). Το κριτήριο μας κάποιες φορές μπορεί να μην είναι αλάνθαστο αλλά αυτά- τα νούμερα- δεν κάνουν ποτέ λάθος. Όσον αφορά τους επισκέπτες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή μας και το νησί μας, απευθύνεται κυρίως στη μεσαία τάξη απ` όλες τις χώρες. Οπότε όπως έχουν αλλάξει το τελευταίο χρόνο κάποιες δικές μας καταναλωτικές συνήθειες, ενδεχομένως να έχουν αλλάξει και κάποιες συνήθειες των τουριστών όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν. Το που τα ξοδεύουν. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι είναι περισσότεροι από πέρσι το καλοκαίρι αλλά συμπεριφέρονται και ξοδεύουν διαφορετικά σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Προηγούμενο άρθρο

Αντί για μείωση, αύξηση κατανάλωσης νερού από τους πελάτες της ΔΕΥΑ Παγγαίου!

Επόμενο άρθρο

Νέα εκθέματα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο