Dark Mode Light Mode

«Στροφή» του καιρού στον Ν. Καβάλας: Προ των πυλών τοπικές βροχές-μπόρες και μικρή πτώση θερμοκρασίας

φωτογραφία αρχείου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές-μπόρες, την στροφή των ανέμων σε βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις και την πρόσκαιρη μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικότερα, αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. To ξημέρωμα-πρωινές ώρες πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες. Έπειτα τις μεταμεσημβρινες ώρες πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

  1. Αξιόλογη πιθανότητα στα ορεινά (και γύρω από αυτά) και σε πεδινές περιοχές στο δυτικό και βόρειο κομμάτι του νομού.
  2. Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα, εξαίρεση το νοτιανατολικό κομμάτι του νομού και η Θάσος (πολύ μικρή πιθανότητα εκεί).

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει αρχικά μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες ιδίως στα παράκτια (λόγω των βοριάδων) από το απόγευμα πτώση. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες έως 4-5 μποφόρ στα παράκτια.

Από το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός για ένα διάστημα τουλάχιστον 4 ημερών. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες (όχι μέσα στη μέρα λόγω των ανατολικών ανέμων=> χαμηλότερη υγρασία από ότι συνήθως).

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ στο ανατολικό κομμάτι του νομού και στην Θάσο, έως 3-4 στα υπόλοιπα τμήματα. Από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή άνοδος που μέχρι την Τρίτη θα φέρει την θερμοκρασία ξανά σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

3η ημερήσια εκδρομή για την «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο Παλαιοχώρι: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ;

Επόμενο άρθρο

ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΤΟΜΠΑΖΗΣ (Καράτσι, 10 Απριλίου 1939 - Αθήνα, 24 Ιουνίου 2024) αρχιτέκτων ΕΜΠ.