Dark Mode Light Mode
Μια άβολη αλήθεια για την εργατική τάξη στη Δύση
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα»
ΑΟΚ: Επισημοποιήθηκε η απόκτηση του Samson Ebuka Obioha

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα»

Κατάμεστο από κόσμο ήταν το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην εξαιρετική, πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα», που δόθηκε την Κυριακή 25.8.2024 και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές.

Ήταν μια πλούσια παραγωγή, με διασκευή των παραδοσιακών τραγουδιών με ευρωπαϊκό τρόπο στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων προς στήριξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και μια πετυχημένη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με το Πολυφωνικό Σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι» στην οποία συμμετείχαν μουσικοί ευρωπαϊκής και παραδοσιακής ορχήστρας, ηθοποιοί που απήγγειλαν κείμενα του Παπαδιαμάντη, χορωδοί και χορευτές, οι οποίοι ήταν όλοι τους εξαιρετικοί.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το Πολυφωνικό Σύνολο οι ΣυνΩΔΗπόροι Καβάλας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην παράστασή μας αυτή. Θερμά συγχαρητήρια στους 50 «ΣυνΩΔΗπόρους» χορωδούς και στους 60 χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους:

  • Χοροδιδάσκαλο του Λ.Ε.Κ., Πολυχρόνη Ιωαννίδη για την επιλογή των τραγουδιών και της επιμέλεια των χορών
  • Μαέστρο, Γιάννη  Κανάκη για την διασκευή των τραγουδιών και την επιμέλεια της χορωδίας  και της ορχήστρας
  • Σκηνοθέτη, Ανδρέα Λαδά
  • Σκηνογράφο, Χριστίνα Γλυφού
  • Μουσικούς ευρωπαϊκής ορχήστρας, Κακουλίδου Σοφία (κρουστά), Κατσαβούνη Πωλίνα (σαξόφωνο), Kόζαλη  Χρήστο (βιολοντσέλο), Μπαξεβάνη Ελπίδα (πιάνο), Τζιβένη Επαμεινώνδα (βιολί).
  • Μουσικούς της  Παραδοσιακής ορχήστρας,   Ελένη Ορφανίδου, ταμπουρας, Αγγελική Παπαδοπούλου, μαντολίνο, Μανώλη  Παργεντάκη, λαούτο, λάφτα, σαζι, ταρ, αυτοσχέδιο δωδεκάχορδο
  • Την Υρώ  Ζερβούδη και τον Νίκο Νασιάδη (Σόλο)
  • Για την Επιλογή-Επιμέλεια κειμένων την  Γιούλη Αποκατανίδου (πάνω σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη)
  • Τους ηθοποιούς για την θεατρική απόδοση κειμένων, την   Αυλωνίτου Ελσα, Βουρβουτσιώτη Τόλη, Ζαφειρίου Γεώργο, Καμπουρίδου Εμυ, Κεσόγλου Μαριάννα, Κουκιά Γιάννη, Κουκουζίκα Ναπολέων, Σουσαμλή Κέλλυ.
  • Για την γραφιστική επιμέλεια,   Graphic Design:Nas Production 2024
  • Και  για την κατασκευή σκηνικού τον Γιώργο Μαστοράκη
  • Τον Σαράντη Μιντζιρίκη για τον φωτισμό και τον Βασίλειο Αναστασιάδη για την ηχητική κάλυψη.
  • Τον Δημήτρη Χατζημαλλή για την βιντεοσκόπηση και τον Τσούτσα  Λάσκαρη για την φωτογραφική κάλυψη
  • Τον Λάμπη Κοκκινόπουλο για την προμήθεια αχύρων για τα σκηνικά

Θερμές ευχαριστίες και στην καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Φιλίππων που ενέταξε την παράσταση μας  στο 67ο  Φεστιβάλ Φιλίππων, στον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ  Καβάλας κ. Αρχέλαο Γρανά και το Δ.Σ, στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη, στην κα Δαδάκη,  προϊσταμένη  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας, αλλά και όλο  το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τους εθελοντές του Φεστιβαλ Φιλίππων, στους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ Καβάλας και ΠΡΩΙΝΗ, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.

Τέλος να σημειωθεί ότι το  Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το Πολυφωνικό Σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι» Καβάλας  προσέφεραν  από το ταμείο των σωματείων τους 300 ενεργειακά ποτά στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που μάχονται για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παγγαίο, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης.

Οι Πρόεδροι του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και των ΣυνΩΔΗπόρων

Μαρίνα Φιλιππίδου και Δέσποινα Τσιμπεράκη

Προηγούμενο άρθρο

Μια άβολη αλήθεια για την εργατική τάξη στη Δύση

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Επισημοποιήθηκε η απόκτηση του Samson Ebuka Obioha