Dark Mode Light Mode

Συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: Μία στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας

Επανήλθε η Κυβέρνηση κι επανήλθε πιο αποφασισμένη. Βρήκε εύκολα προφάσεις και επιχειρήματα για τις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ. Για αυτές του Νομού Καβάλας το σχέδιο περιλαμβάνει δύο. Με τη νέα μορφή και οι δύο, σαν ανώνυμες εταιρίες.

Συνενώνονται σε μια οι τρεις του χερσαίου τμήματος (Καβάλας- Παγγαίου- Νέστου). Διατηρείται αυτή της Θάσου αλλά φυσικά και αλλάζει ως προς τον τρόπο που θα λειτουργεί.

Οι νέες ΔΕΥΑ θα έχουν μάνατζερ, θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και φυσικά θα εισπράττουν περισσότερα. Με έμμεσο και άμεσο τρόπο. Αντίθετη είναι η Ένωση των ΔΕΥΑ αλλά αυτήν ποιος την υπολογίζει;

Κατά πληροφορίες και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο νέος νόμος θα ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους. Με μια περίοδο προσαρμογής που θα υπάρξει, το νέο καθεστώς θα εμφανιστεί εντός του 2025. Το αργότερο ως το προσεχές Καλοκαίρι.

Την Παρασκευή η Ένωση ΔΕΥΑ Ελλάδας διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωση της, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την πρόφαση της αντιμετώπισης της λειψυδρίας, χωρίς να έχει καταρτίσει και παραδώσει τόσο στην Κ.Ε.Δ.Ε., όσο και στην Ε.Δ.Ε.Υ.Α., κανένα σχέδιο Νόμου, όπως είχε δεσμευθεί, προβαίνει σε αποσπασματικές και μη συνεκτικές μεταξύ τους δηλώσεις για αναγκαστικές συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α., που προφανώς αντίκεινται και στο Σύνταγμα και στους νόμους που διέπουν την λειτουργία τους, καθώς και την προστασία των λειτουργικών αλλά και περιουσιακών τους δικαιωμάτων».

Προηγούμενο άρθρο

16 Οκτώβρη η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά»

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024