Dark Mode Light Mode

Σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ζητά ο Γιώργος Παπαφιλίππου

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα έκαναν μια δύσκολη προεκλογική προσπάθεια υπό αντίξοες πολιτικές συνθήκες.

Είχαν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Η αισιοδοξία τους δεν επιβεβαιώθηκε. Τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά. Το πρωί της Δευτέρας (10/6) ήταν δύσκολο για τον Γιώργο Παπαφιλίππου.

Εκ των βασικών στελεχών της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα. Μιλώντας στην Πρωινή αμέσως έθεσε τον επόμενο στόχο, τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια είναι η εκτίμηση σας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Στην Καβάλα προσπαθήσατε πολύ.

Απ: Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Βεβαίως η προσπάθεια που έγινε ήταν πολύ μεγάλη και στην Καβάλα. Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τα μέλη του κόμματος προσπάθησαν πολύ σε όλη την Ελλάδα.  Οι δικαιολογίες πολλές. Εμείς δεν παραιτούμαστε, ανανεώνουμε τη θέληση μας. Η Νέα Αριστερά ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει. Για να σώσει την αξιοπρέπεια της Αριστεράς και των Αριστερών.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανακάμψουμε. Να πω βέβαια ότι ο χρόνος ζωής του κόμματος ήταν ελαχιστότατος. Μόλις 6 μηνών. Δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα αυτά που θέλαμε στους συμπατριώτες μας, όμως ο αγώνας συνεχίζεται.

Ερ: Μήπως ο κερματισμός που λένε, η Κεντοαριστερά από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Νέα Αριστερά, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως κι αυτό έπαιξε το ρόλο του;

Απ: Εμείς από την αρχή δηλώσαμε με κάθε τόνο και για αυτό ζητήσαμε ένα καλό εκλογικό ποσοστό ώστε να μας δοθεί η δύναμη να παίξουμε το ρόλο του καταλύτη τόσο για την ανασύνταξη όσο και για την συγκρότηση μιας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Μ` ένα πρόγραμμα προοδευτικό που ήταν σε θέση και θα είναι σε θέση αν συμβεί αυτό. Να νικήσει τη Δεξιά. Συνεπώς η προσπάθεια μας θα κατευθυνθεί σε αυτό που σας προανέφερα. Δηλαδή θα επιχειρήσουμε και θα προσπαθήσουμε σε βάση προγραμματική, να υπάρχει σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Προηγούμενο άρθρο

Ψηφίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ

Επόμενο άρθρο

Οι αγρότες των Αντιφιλίππων έχουν δίκιο μα δεν μπορούν να το βρουν! Συνέντευξη Γιάννη Πασχαλίδη