Dark Mode Light Mode

Συλλογή υπογραφών για να μην υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία

Άρχισε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, συνεχίζεται ως την Τετάρτη 10 Ιουλίου η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Καβάλας.

Πρωτοβουλία των γονέων και κηδεμόνων. Σχεδιάζεται με όσες υπογραφές συγκεντρωθούν, το ψήφισμα να παραδοθεί ως την ερχόμενη Παρασκευή στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Καβάλας κ. Αθανασία Γαϊτανίδου.

Το ψήφισμα που υπογράφουν γονείς και κηδεμόνες αναφέρει:

«Ψήφισμα- Αίτημα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Νομού Καβάλας και των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας του Νομού Καβάλας.

Όλοι εμείς οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι φορείς και συλλογικότητες του Νομού Καβάλας που υπογράφουμε το παρόν Ψήφισμα – Αίτημα, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας που επιβάλλει την υποβάθμιση σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους του Νομού Καβάλας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανένα κοινωνικό, οικονομικό, παιδαγωγικό και γεωγραφικό-γεωμορφολογικό κριτήριο.

Προτάσσουμε την ανάγκη για αύξηση της Κρατικής χρηματοδότησης στην Παιδεία, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη, ολόπλευρη και ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο σχολείο.

Απαιτούμε την άμεση και οριστική ανάκληση της Απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβάθμιση σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Είμαστε αντίθετοι και θα κινηθούμε ενάντια σε κάθε απόφαση για συγχώνευση και συνδιδασκαλία τάξεων, αλλά και σε αναστολή λειτουργίας – καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων».

*Οι υπογραφές χθες το μεσημέρι ήταν ήδη περισσότερες από χίλιες. Ψηφιακή πλατφόρμα: avaaz.

Προηγούμενο άρθρο

Μίνγκας στην ΑΕΚ, επίσημα Τσάτσος, Βασιλειάδης στο Βυζάντιο - Ελευθεριάδης για ΜΑ Ορφανίου

Επόμενο άρθρο

Το πολυτελές "Ουρανός" πάλι στο λιμάνι της Καβάλας