Dark Mode Light Mode

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων (φωτογραφίες)

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε δυο πολύ σημαντικές και με διεθνή εμβέλεια εκθέσεις στον τομέα των τροφίμων, αποκομίζοντας θετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα και κερδίζοντας με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα τις εντυπώσει.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και για να γνωρίσουν οι καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο τα προϊόντα μας.

Συγκεκριμένα εκτός από τη διεθνή έκθεση στην Στοκχόλμη της Σουηδίας η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε και στις παρακάτω εκθέσεις:

Η πρώτη συμμετοχή αφορά τη Διεθνή Έκθεση Fruit Attraction η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη από τις 8-10 Οκτωβρίου 2024. Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας κ. Ελισάβετ Θεοδωρίδου και είχε εποικοδομητικές επαφές με όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες από την περιφέρειά μας, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες προώθησης των τοπικών μας προϊόντων, και ειδικότερα του ακτινίδιου, στην ισπανική αγορά.

Η συμμετοχή τους στην έκθεση αποτιμήθηκε πολύ θετικά και τόνισαν στον κ. Μουρβετίδη πόσο σημαντική είναι η κάλυψη των εξόδων περιπτέρου από την Περιφέρεια. Οι εκθέτες από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που συμμετείχαν στην Fruit Attraction 2024 ήταν:

DELTA SPAR (ΚΑΒΑΛΑ) Εμπόριο Τροφίμων & Εξαγωγές Φρούτων και Λαχανικών [σπαράγγια, ακτινίδια]

ALKYON FRUIT SA (ΚΑΒΑΛΑ) Συσκευασία και εμπορία νωπών φρούτων και λαχανικών [Η εταιρεία ειδικεύεται στο ακτινίδιο, το κεράσι, το σταφύλι, ενώ έχει παρουσία και στο βερίκοκο.]

SCHOTMAN S.A. (ΚΑΒΑΛΑ) Αποθήκευση, συσκευασία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων [κυρίως σπαράγγια και ακτινίδια]

TASIOS KIWI (ΞΑΝΘΗ) Ακτινίδια

Ο κ. Μουρβετίδης είχε παράλληλα επαφές με την υπεύθυνη της «Freskon Greece», διοργανώτρια της ελληνικής συμμετοχής στην Fruit Attraction. Το πρότζεκτ «Freskon Greece» αποτελεί πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Επίσης η Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετείχε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση Gulfood Green που πραγματοποιήθηκε από τις 24 – 26 Σεπτεμβρίου 2024,  στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Center.

Η παρουσία της είχε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Τα προϊόντα των εκθετών απέσπασαν το ενδιαφέρον από επαγγελματίες του κλάδου, επιβεβαιώνοντας την τεράστια ζήτηση της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η διοργάνωση έχει παγκόσμια εμβέλεια αλλά προσελκύει κύρια το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τα «προϊόντα του μέλλοντος» δηλαδή υγιεινά, φρέσκα & καινοτόμα τρόφιμα όπως είναι τα  βιολογικά, φυτικά, plant-based, vegan, sustainable κ.α.

Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ κ. Δρ. Σωτήριος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας κ. Λεωνίδας Καστανάς.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν οι κάτωθι:

  1. November Fruits, με ελαιόλαδο
  2. Nevrocoop IKE, με πατάτες

3. The bears honey, με μέλι   Πολιτική προτεραιότητας της διοίκησης του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη είναι η ανάδειξη των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία, μεταποίηση και εμπορία τους και εδρεύουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Σε δήλωση του ο κ. Τοψίδης τόνισε ότι «η δική μας διοίκηση αξιοποιεί την εμπειρία που συγκεντρώνουμε από τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε αξιοποιείται ώστε να πετύχουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό στο μέλλον, αξιοποιώντας την υπεροχή των προϊόντων μας και την παραγωγική διάθεση των ανθρώπων που τα παράγουν».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό οδοιπορικό στα επιτεύγματα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην ΑΜΘ (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Πασβάντη στον Τσαλαπετεινό Αστική Φάρμα