Dark Mode Light Mode

Συμμετοχή του ΓΕΛ Νέας Περάμου στις #ErasmusDays (φωτογραφίες)

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες σχολικές μονάδες της Ευρώπης συμμετείχαν στον θεσμό #ErasmusDays. Το ΓΕΛ Νέας Περάμου έδωσε και φέτος το παρόν, διοργανώνοντας διάφορες δράσεις, αφιερωμένες στα προγράμματα Erasmus, μια και η ενεργός εμπλοκή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία 14 χρόνια ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Τη φετινή χρονιά μάλιστα, το ΓΕΛ Νέας Περάμου έχει τη χαρά να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Museums as Useful Sources for EdUcation and Motivation in Schools», έχοντας αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή στο όλο project διάρκειας δύο ετών.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με μια ανασκόπηση των προγραμμάτων Erasmus των προηγούμενων ετών, στα οποία συμμετείχε το σχολείο μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα Erasmus+ επέλεξαν φωτογραφίες και τις ανάρτησαν σε διάφορα σημεία του σχολείου, δημιουργώντας Erasmus corners, τα οποία βέβαια αναμένεται να εμπλουτιστούν από τις δικιές τους φωτογραφίες από τις μελλοντικές τους συναντήσεις με μαθητές των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ζητήθηκε επίσης από τους μαθητές και τις μαθήτριες να δημιουργήσουν logos για το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχουν. Τα logos των μαθητών/μαθητριών θα διαγωνιστούν με τις αντίστοιχες προτάσεις των μαθητών/μαθητριών των εταίρων μας, προκειμένου να αναδειχθεί το κεντρικό logo του προγράμματος. Οι δημιουργίες των μαθητών/μαθητριών εκτέθηκαν επίσης σε εμφανές σημείο του σχολείου.

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- EUROPE DIRECT της Καβάλας, κύριος Σπιτσέρης, επισκέφτηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου – και μελλοντικούς φοιτητές – καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus για διάφορα δικαιώματα που έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, εστιάζοντας στα προγράμματα Erasmus στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη δημιουργία euro pass και τη συμμετοχή τους στη δράση Discover EU.

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, αφού μελέτησαν υλικό σχετικό με την ΕΕ, την ιστορία της, τις αξίες που πρεσβεύει, τα δικαιώματα που διασφαλίζει για τα μέλη της, πήραν μέρος σε ένα Euro Quiz. Αναδείχθηκαν μάλιστα τρεις νικήτριες, οι οποίες παρέλαβαν και από ένα συμβολικό βραβείο.

Η εβδομάδα των Erasmus Days ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, με την παρουσίαση του προγράμματος το οποίο συντονίζει το σχολείο μας στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Καθηγητές και κυρίως γονείς των μαθητών/μαθητριών ενημερώθηκαν για το θέμα και τους σκοπούς, τα οφέλη αλλά και τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα Erasmus+ «Museums as Useful Sources for EdUcation and Motivation in Schools» συμμετέχουν – εκτός από το ΓΕΛ Νέας Περάμου- σχολεία από τη Βόρεια Μακεδονία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι αφενός να εξοικειώσει τους μαθητές με τα μουσεία και τη λειτουργία τους και αφετέρου να τα χρησιμοποιήσει ως «εκπαιδευτικό όχημα» ώστε να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να αναπτύξουν δεξιότητες (γλωσσικές, διαπροσωπικές κ.α.).

Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τέσσερις μετακινήσεις, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2025. Το ΓΕΛ Νέας Περάμου θα υποδεχθεί 6 καθηγητές και 12 μαθητές από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περισσότερα νέα για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί το ΓΕΛ Νέας Περάμου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου http://lyk-n-peram.kav.sch.gr αλλά και στους επίσημους λογαριασμούς του σχολείου στα κοινωνικά δίκτυα https://www.facebook.com/NeaPeramosSeniorHigh και https://www.instagram.com/neaperamosseniorhigh/

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών Θάσου με τον Λευτέρη Κυριακίδη