Dark Mode Light Mode

Συμμετοχή του Παναγιώτη Αρχοντή στην τουριστική εκδήλωση TOURISM OPEN DAYS – ISTANBUL 2024 (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τουριστική εκδήλωση “TOURISM OPEN DAYS” που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2024, υλοποιούμενη από την εταιρεία Louder than Horn, σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB). Η εκδήλωση μάλιστα τέθηκε και υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Ειδικότερα, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσιάζοντας σε ταξιδιωτικούς πράκτορες την «βεντάλια» του τουριστικού τους προϊόντος, ενισχύοντας έτσι την προβολή τους επιδιώκοντας την προσέλκυση νέων και περισσότερων επισκεπτών από την γείτονα χώρα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, Πρέσβης κ. Κούτρας, από την TURSAB ο κ. Yildirim Tas και τέλος η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας κα. Δήμητρα Μπάμπαλη. Στην συνέχεια εκπρόσωποι κάθε προορισμού πραγματοποίησαν παρουσίαση των θεματικών τουριστικών τους προϊόντων.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, εκπρόσωποι του Δήμου και των Περιφερειών συναντήθηκαν με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων από την Τουρκία σε στοχευμένα Β2Β meetings με σκοπό την ανάπτυξη νέων συνεργειών που θα συμβάλλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στις περιοχές τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε προορισμού.

Στον ίδιο χώρο προσφέρθηκαν εδέσματα με τοπικά χαρακτηριστικά προϊόντα των περιοχών που συμμετείχαν στο event, στο πλαίσιο παρουσίασης του γαστρονομικού αποτυπώματος που συμπληρώνει και ενισχύει το σύνολο της τουριστικής εμπειρίας κάθε επισκέπτη.

Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας παρατέθηκε επίσημο δείπνο σε όλους τους συμμετέχοντες στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Προξενείου Ελλάδας, όπου δόθηκε σε όλους η ευκαιρία για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων και των συνεργασιών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα. Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  κ. Παναγιώτης Αρχοντής.

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε από Έλληνα ξεναγό tour στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα το κοινό – στόχο στο οποίο απευθύνονται και να προσαρμόσουν στο μέλλον την στρατηγική προσέγγισης και προβολής τους στην εν λόγω αγορά.

Η Louder Than Horn έχοντας 20ετή εμπειρία στην Τουριστική Προβολή Προορισμών θα συνεχίσει την επιτυχημένη δράση των TOD (Tourism Open Days) και σύντομα θα ανακοινώσει για το 2025 σε ποιες αγορές – χώρες θα διοργανωθούν τα επόμενα TOD (www.tod.gr).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τεχνικής βοήθειας για την καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας

Επόμενο άρθρο

Οι κουραμπιέδες Χρυσανθίδη κατενθουσίασαν τον Τάσο Δούση! (φωτογραφίες-videos)