Dark Mode Light Mode

Συμμετοχή του ΣΑΕΚ Καβάλας σε εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Ιταλία (φωτογραφίες)

Εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκε στην Ποτέντσα της Ιταλίας η τέταρτη διεθνική συνάντηση (ΤΠΜ) του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus που έχει τίτλο “Innovative Model of learning STEM in secondary schools” («Καινοτόμο μοντέλο μάθησης STEM σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»), η οποία φιλοξενήθηκε από το EURO-NET (Ιταλία) υπό την άψογη διοργάνωση του κ. Antonino Imbesi με τη συμμετοχή 26 εκπροσώπων των εταίρων της σύμπραξης.

Στο έργο συμμετέχει η ΣΑΕΚ Καβάλας κατά τη διετία 2023-2024 και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από το Διευθυντή της κ. Γρηγόρη Ιωσηφίδη και δυο εκπαιδευτές της. Η ομάδα της σύμπραξης αποτελείται από τα Πανεπιστήμια του Ικονίου της Τουρκίας και του Paderborn της Γερμανίας, 4 σχολικές-εκπαιδευτικές μονάδες, 1 ΜΚΟ και μια επιχείρηση από 5 συνολικά χώρες: Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Ρουμανία.

Το έργο «Learn STEM» αναπτύσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Plus KA220-SCH – Συμπράξεις συνεργασίας στη σχολική εκπαίδευση και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποσκοπεί στη βελτίωση της στάσης και της απόδοσης των μαθητών στους τομείς STEM. Με περισσότερες λεπτομέρειες, κατά την 4η ΤΠΜ, μετά το καλωσόρισμα  των συνεργατών Learn STEM από τον κ. Antonino Imbesi,πρόεδρο του EURO-NET, αναλύθηκε το πρόγραμμα της συνάντησης και έγινε παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης του έργου Learn STEM από το Συντονιστή (Πανεπιστήμιο Necmettin Erbakan Üniversitesiτου Ικονίου, Τουρκία), ενώ στη συνέχεια όλοι οι εταίροι ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση του έργου Learn STEM στους οργανισμούς τους. Συζητήθηκαν ακόμη τεχνικά θέματα και οικονομικά θέματα όπως η οργάνωση και η ονοματοθεσία του υλικού στο Drive του έργου.

Ακολούθησαν λεπτομερείς πληροφορίες με τις μεταφράσεις σε όλες τις γλώσσες  των χωρών των εταίρων όλου του παιδαγωγικού υλικού συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων μαθημάτων, που θα μεταφορτωθεί  στην ανοικτή πλατφόρμα μάθησης  που δημιουργείται από το πρόγραμμα με υπεύθυνο εταίρο τον Ingenious Knowledge GmbH από τη Γερμανία και θα ελεγχθεί κατά την 5η ΤΠΜ.

Σχετικά με την προετοιμασία της εκπαίδευσης που θα υλοποιηθεί κατά την τελευταία συνάντηση του προγράμματος στην Τουρκία, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών των εκπαιδευτικών αναγκών των εκπαιδευτικών που διδάσκουν STEM και ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα ευρήματα αυτά.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4η ΤΠΜ)

Προηγούμενο άρθρο

Σοβαρό τροχαίο στο τούνελ της Νέας Καρβάλης - Επέμβαση της Πυροσβεστικής

Επόμενο άρθρο

Alex Haditaghi: «Θα ενισχύσω οικονομικά για τελευταία φορά τον ΑΟΚ, θέλω να τον δω στη Super League!»