Dark Mode Light Mode

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus (φωτογραφίες)

Τρεις εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ122-Σχολική Εκπαίδευση, υλοποίησαν από την Δευτέρα 13 Μαΐου ως την Παρασκευή 17 Μαΐου δραστηριότητα παρακολούθησης εργασίας (job shadowing) στο Castell D΄Arquato της Ιταλίας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κινητικότητας στη Γάνδη του Βελγίου, όπου οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο,  περνώντας  έτσι από τη θεωρία στη πράξη.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν κάποια από τα ομαδοποιημένα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Castell D΄Arquato: το Γυμνάσιο του Alseno, τα Δημοτικά Σχολεία στα χωριά Lusurasco, Vigolo και Castell D’ Arquato καθώς και τα Γραφεία της Διεύθυνσης των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τους διδάσκοντες, περιηγήθηκαν στον χώρο, παρακολούθησαν τη λειτουργία των σχολείων, ενημερώθηκαν για τον εσωτερικό κανονισμό και το πρόγραμμα σπουδών και τέλος παρακολούθησαν διάφορα μαθήματα.

Καθόλη την διάρκεια της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συγκρίνουν τα εκπαιδευτικά συστήματα Ελλάδας και Ιταλίας, να προβληματιστούν, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές και να συζητήσουν τρόπους δράσεις πάνω στην εξάλειψη του φαινομένου της σχολικής βίας.

Το διεθνές άνοιγμα του σχολείου μας συνέβαλε στην βελτίωση των διδακτικών πρακτικών, καθώς η δράση παρείχε πλούσια ερεθίσματα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και συνεισέφερε στην διεύρυνση της αντίληψης για την εκπαίδευση.

Οι δεσμοί του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα και των σχολείων της περιοχής του Castell’ Arquato ενδυναμώθηκαν και η συνεργασία μας ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους Ιταλούς συναδέλφους που αγκάλιασαν την δράση και συνέβαλαν όλοι στο ευχάριστο, φιλόξενο και δημιουργικό κλίμα που βιώσαμε.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των εξόδων μετακίνησης και διαμονής καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Εκπαιδευτικών Erasmus+.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον Αστέρα – Πρωτάθλημα και άνοδος στη National League 2

Επόμενο άρθρο

Επιμορφωτική δράση του 3ου ΓΕΛ Καβάλας στη Φιλανδία (φωτογραφίες)