Dark Mode Light Mode

Συμβασιούχοι Δήμου Καβάλας: Προετοιμασία κι αναμονή

Οι περισσότερες αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνες και η συζήτηση που έγινε αρκετά σύντομη.

Πριν από την ημερήσια διάταξη που περιείχε 11 θέματα, υπήρξε ομόφωνη έγκριση ενός έκτακτου θέματος. Στη συνεδρίαση πέραν των εκπροσώπων της πλειοψηφίας, συμμετείχαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος και ο Θόδωρος Μουριάδης.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η συγκρότηση επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης, για την τροποποίηση σχεδίου πόλης και την αλλαγή χρήσης οδών σε πεζόδρομους. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και γρήγορα, καθώς απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, για το έργο συντήρησης κοινόχρηστων χώρων, δημοτικών χώρων και σχολικών κτηρίων στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Το έργο κατοχυρώνεται στην κοινοπραξία Πρασίνης – Τσάντας, με έκπτωση 58,19%.

-Εγκρίθηκε απόφαση της Δημάρχου στο ποσό των 24.000 ευρώ, όπου ιδιώτης απολυμαίνει, απεντομώνει και κάνει μυοκτονία στους κάδους των σκουπιδιών, που βρίσκονται στο χώρο του Δήμου Καβάλας. Οι εργασίες που προαναφέρθηκαν και είναι σε εξέλιξη, αφορούν 2800 κάδους, είναι μια διαδικασία ανεξάρτητη από το πλύσιμο των κάδων, που γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας.

Η Δήμαρχος εξήγησε στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, έπρεπε να δράσει με αυτόν τον τρόπο, μετά από σχετικό έγγραφο που έλαβε από τη Διεύθυνση Υγείας, για τα προβλήματα των κάδων, τις ημέρες της απεργίας στην καθαριότητα.

«Χρειαζόμαστε επόπτη υγείας. Θα γλυτώνουμε χρήματα. Το έργο που αποφασίστηκε γίνεται σωστά;» ήταν οι παρατηρήσεις του Μάκη Παπαδόπουλου.

«Δεν θέλω να μου κάνετε μαθήματα» του απάντησε ο Ηλίας Καλανταρίδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει επιτροπή που θα ελέγξει και θα παραλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επανήλθε: «Κάνω ερωτήσεις και δεν κάνω μαθήματα». Ενώ ο Θόδωρος Μουριάδης που παρενέβη στη συζήτηση ψήφισε το θέμα, είπε ότι όλα γίνονται κανονικά και τόνισε ότι ακόμα κι αν το έργο αναλάβει ο Δήμος Καβάλας, δε θα μπορεί να το κάνει φθηνότερα από τον ιδιώτη.

Υπέρ της έγκρισης της απόφασης της Δημάρχου στο τέλος ψήφισε κι ο Μάκης Παπαδόπουλος.

-Κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας οικοδομικών υλικών δημοτικής ενότητας Φιλίππων, για το 2017. Εμπλέκονται οι εταιρίες σκυροδέματος ΕΚΑΤ και η τοπική εταιρία Μαμαλούκας.

-4η φορά απορρίφθηκαν όλες οι εταιρίες στο διαγωνισμό για την προμήθεια στολών της δημοτικής αστυνομίας. Όπως εξηγήθηκε ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί. Κι αυτή τη φορά υπήρξαν λάθη στις προτάσεις των εταιριών.

-Τέλος εταιρίες κυρίως από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μοιράζονται το έργο «υπηρεσίες συντήρησης υποστήριξης αναβάθμισης εφαρμογών λογισμικού του Δήμου Καβάλας, έτους 2017». Κάποια τμήματα του συγκεκριμένου έργου δεν θα εκτελεστούν, θα γίνει νέος διαγωνισμός, καθώς σε αυτά δεν υπήρξε καμιά πρόταση.

Προηγούμενο άρθρο

Σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας- Αλεξανδρούπολης- Βουλγαρίας

Επόμενο άρθρο

Με μια έκθεση αρχίζουν οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ