Dark Mode Light Mode

Συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες θα κάνει το Σωματείο Καφεζυθοπωλών

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας συνάντησε χθες στο κτήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, επαγγελματίες – μέλη του Σωματείου προερχόμενα από την περιοχή της πλατείας Καραολή. Οι επαγγελματίες καφεζυθοπώλες διατύπωσαν στη διοίκηση του Σωματείου τους παράπονα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες.

Η διοίκηση του Σωματείου υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει όσα άκουσε στους αρμόδιους. Έτσι θα δρομολογήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως αναλυτική. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Πάντως, κάποια από τα προβλήματα το Σωματείο τα θεωρεί δικαιολογημένα γι’ αυτό και θα τα θέσει υπόψη των αρμοδίων.

Στην αγορά της Καβάλας οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στα δεδομένα των νόμων, παλαιότερων και νεότερων. Στη αγορά συζητούνται ευρύτερα οι έλεγχοι που διενεργούνται ακόμη και το βράδυ της Λευκής Νύχτας. Υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δέχθηκαν έλεγχο στην επιχείρησή τους, ακόμη και πριν από τα μεσάνυχτα.

Το Σωματείο προσπαθεί να παρέμβη επί της διαδικασίας, ώστε να εξασφαλίσει καλή συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των καφεζυθοπωλών και των υπηρεσιών οι οποίες παρακολουθούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ένα σημαντικό σημείο είναι οι καταγγελίες που διατυπώνονται σε βάρος επιχειρήσεων. Πρόθεση του Σωματείου είναι να πείσει τις υπηρεσίες προκειμένου να μην υιοθετούν αβίαστα σκόπιμες καταγγελίες, πολλές φορές μάλιστα ακόμη και ανώνυμες.

Εντωμεταξύ, το αρμόδιο τμήμα εσόδων του δήμου Καβάλας ενημερώνει τους καφεζυθοπώλες ότι άρχισε και θα συνεχίσει ελέγχους εκεί όπου υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι έχουν καταληφθεί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι άρχισαν από την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Μετά την πρώτη αυτοψία κι εφόσον ο επαγγελματίες δεν έχει καταβάλει τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το τρέχουν έτος, ισχύει προθεσμία πληρωμής επτά ημερών. Αν η προθεσμία παρέλθει και τα χρήματα δεν καταβληθούν τότε η δημοτική αστυνομία έχει εντολές ώστε να ακολουθήσει αυστηρή διαδικασία. Αν χρειαστεί ακόμη και να κατάσχει τραπεζοκαθίσματα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Άρθρο Αλέξανδρου Καζαντζίδη: Η σκλαβιά φέρνει «ευελιξία»

Επόμενο άρθρο

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την πυροπροστασία