• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Συναντήσεις Νίκου Παναγιωτόπουλου με την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας

 Συναντήσεις Νίκου Παναγιωτόπουλου με την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Γαλλία, κα Laurence Auer.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στο μεταναστευτικό αλλά και γενικότερα. Αντάλλαξαν απόψεις επί των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων τόσο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε από την πλευρά του τη Γαλλίδα Πρέσβη για την διαρκή υποστηρικτική στάση της Γαλλίας στις μεταναστευτικές κρίσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα στο παρελθόν, τόσο με την αποστολή προσωπικού και υλικών όσο και με μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών.

Και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών ενώ η κα. Auer προσκάλεσε τον Υπουργό στον εορτασμό της ημέρας της Βαστίλης, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό.


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Alexander Schallenberg ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Οι δύο Υπουργοί εξήραν το επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και τη στενή συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια στο θέμα του μεταναστευτικού. Αντάλλαξαν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα πολιτικής μεταξύ της νόμιμης μετανάστευσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ευρώπης σε εργατικό δυναμικό και της επαρκούς φύλαξης των συνόρων με σκοπό την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεργασία με την Τουρκία η οποία έχει οδηγήσει στη μείωσή τους.

Διαβάστε επίσης