Dark Mode Light Mode
Από τον Ανέστη στον Νίκο Καραμπετάκη
Συνάντηση εργασίας με την Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού Έλενα Σώκου (video)
Cosmopolis Warm Up Events σε πλατεία και Δημοτικό Κήπο

Συνάντηση εργασίας με την Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού Έλενα Σώκου (video)

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του, η Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού Έλενα Σώκου.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο έτερος Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Νικόλαος Ευκαρπίδης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Επιπλέον παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Χαράλαμπος Δράκος και το μέλος της ΔΕΕΠ κ. Ιορδάνης Παπαντίδης.

Ο κ. Μαρκόπουλος υποδεχόμενος την κ. Σώκου εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό της και τόνισε ότι «ως διοίκηση, τόσο ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης όσο και όλοι οι συνεργάτες του, κάνουμε μια προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους φορείς και κύρια με  την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία αφενός συσσωρεύονται και αφετέρου επιβαρύνουν τους πολίτες.

Πιστεύω ότι και η δική σας προσπάθεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατάγεστε από την Περιφέρεια ΑΜΘ, είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο ότι θα έχουμε την βοήθειά της σε διάφορα θέματα.  Στην κοινή προσπάθεια την οποία καταβάλει ο Χριστόδουλος Τοψίδης και όλοι εμείς που πλαισιώνουμε την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, πιστεύω ότι θα έχουμε την βοήθεια της κ. Σώκου και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη όσο και όλων των στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η κ. Σώκου επιβεβαίωσε ότι «κατάγομαι από την Περιφέρεια ΑΜΘ οπότε είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιφέρειας, αλλά και λόγω δημοσιογραφικής προϋπηρεσίας γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής απ’ άκρη σε άκρη.

Διαφορετικά είναι τα προβλήματα του Έβρου, της Ροδόπης, της Σαμοθράκης, της Θάσου και σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε Ξάνθη,  σε Δράμα και Καβάλα. Διαφορετικά είναι τα χαρακτηριστικά και διαφορετικές είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν επιμέρους, σε όλη την έκταση αυτής της Περιφέρειας.

Το θετικό  είναι ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε, με ποιο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σημαντικότερο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή είναι η συγκράτηση του πληθυσμού και νομίζω ότι εκεί επικεντρωνόμαστε όλοι.

Τόσοι οι κυβερνητικές πολιτικές, όσο και οι περιφερειακές έχουν ως στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο, να του δώσουμε τη δυνατότητα να μείνει στο τόπο του, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η οποία έχει γείτονες που δεν διευκολύνουν την ισόρροπη ανάπτυξη.

Είμαστε εδώ για να δούμε αυτά τα ζητήματα και να εκφράσουμε την συμπάθεια και το ενδιαφέρον και του ίδιου του πρωθυπουργού, γι’ αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, το οποίο το έχει εκδηλώσει πολλές φορές, όπως το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής σε έναν από τους νομούς της ΑΜΘ.

Είμαστε εδώ για να «τιμήσουμε την καρέκλα μας» και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη έργο που θα φέρει αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, με την συνεργασία που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, να τα καταφέρουμε».

Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε συζήτηση για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Καβάλα και τη Θάσο και ήδη υπήρξε συμφωνία για κοινές δράσεις, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με μια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Μαρκόπουλος δώρισε στην κ. Σώκου ένα αντίγραφο αρχαίου ειδωλίου με την «Νύμφη της Νεαπόλεως» μαζί με ένα λεύκωμα με την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Από τον Ανέστη στον Νίκο Καραμπετάκη

Επόμενο άρθρο

Cosmopolis Warm Up Events σε πλατεία και Δημοτικό Κήπο