Dark Mode Light Mode

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κωνσταντίνο Τσιάρα, με τον οποίο συζήτησε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στις παραγωγές στα Τενάγη Φιλίππων και στον κάμπο της Χρυσούπολης, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που έχουν επικρατήσει φέτος το καλοκαίρι, καθώς και της συνακόλουθης έλλειψης νερού. Ο Βουλευτής τόνισε το γεγονός πως σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής έθιξε για μία ακόμη φορά το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις παραγωγές ελιάς, σταφυλιών και οπωροφόρων εξαιτίας της πυρκαγιάς που έλαβε χώρα στον Δήμο Νέστου τον περασμένο Αύγουστο, με συνέπεια να καούν ολοσχερώς 12.500 στρέμματα στις περιοχές Διαλεκτού, Δαμασκηνίας, Αβραμηλιάς και Γέροντα.

Επίσης, o Βουλευτής επανέφερε αφενός το θέμα της αποζημίωσης των αγροτών του Δήμου Παγγαίου, των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε εξαιτίας της συντριβής του ουκρανικού αεροσκάφους ANTONOV και αφετέρου το πάγιο αίτημα του για τοποθέτηση αντιχαλαζικής προστασίας στην Π.Ε. Καβάλας.

Τέλος, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ιχθυόσκαλα Καβάλας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη κτηνιάτρων και γεωπόνων στην Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκα εκτενώς στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Π.Ε. Καβάλας».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως την Κυριακή

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο