Dark Mode Light Mode

Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Susanna Terstal

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κα. Susanna Terstal.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την κα Susana Terstal για τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές της Ελλάδας στον τομέα αυτό, ενώ ανέλυσε τις τρέχουσες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε η στρατηγική σημασία της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων της μετανάστευσης που επηρεάζουν τόσο τις χώρες προέλευσης όσο και τις χώρες υποδοχής. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στο τεταμένο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στην ανησυχία που προκαλεί η εξελισσόμενη κρίση στον Λίβανο.

Ελλάδα και Ολλανδία επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στις αρχές της διεθνούς συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάληψης νέων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας, προωθώντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ευριπίδη Ταρασίδη με τίτλο «Κατάθεση Στεφάνων»

Επόμενο άρθρο

Νέο ξεκίνημα, νέα διοίκηση και νέα αρχή για τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας