Dark Mode Light Mode

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την ΕΑΣ Καβάλας

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων Ν. Καβάλας είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση έγινε εν όψει του αυριανού ραντεβού του κ. Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα. Τοπικά και όχι μόνο.

Κάποια από αυτά ο κ. Παναγιωτόπουλος θα τα θέσει υπόψη του κ. Αυγενάκη. Οι δύο πλευρές έχουν συχνή επικοινωνία και συνεργασία. Για τη συνάντηση της Κυριακής στην Πρωινή μίλησε ο κ. Σάββας Αργυράκης. Μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Ν. Καβάλας ενώ ταυτόχρονα είναι πρόεδρος του συλλόγου των αγροτών του Δήμου Νέστου.

Ο κ. Αργυράκης δήλωσε στην Πρωινή:

«Με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο συζητήσαμε τα επίκαιρα και γενικότερα θέματα του αγροτικού κόσμου. Τις ενισχύσεις, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.). Τις αλλαγές που επιφέρει και για τις οποίες δεν υπάρχει αναλυτική και πλήρης ενημέρωση.

Από πλευράς τοπικών ζητημάτων κουβεντιάσαμε την συνδεδεμένη ενίσχυση σιταριού. Θέλουμε να γνωρίζουμε αν θα επωφεληθούμε, αν θα τη λάβουμε. Συζητήσαμε επίσης την υπό συζήτηση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ».

Σύμφωνα με τον Σάββα Αργυράκη ο Νομός Καβάλας επιθυμεί να ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα μιας νέου είδους αντιχαλαζικής προστασίας. Είναι η μέθοδος, η διαδικασία των λεγόμενων «αντιχαλαζικών μπαλονιών». Αυτή η λύση εφαρμόζεται με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες και σε εκτάσεις μεγάλων καλλιεργειών.

Μεγάλων χωραφιών. Τα μπαλόνια εκτοξεύονται από ειδικά κοντέϊνερ και στόχο έχουν να αποτρέψουν την κακοκαιρία και το χαλάζι ειδικότερα. Η Ελλάδα προετοιμάζεται να εφαρμόσει το μέτρο, οι δε περιοχές που θέλουν να ενταχθούν σε αυτό είναι πολλές.

Σχεδόν όλη η Ελλάδα! Για τους αγρότες του Νέστου η περιοχή μας έχει προτεραιότητα και πρέπει να έχει εφόσον δεν πρόκειται να επεκταθεί στο Νομό μας η από αέρα αντιχαλαζική προστασία (αεροπλάνα κτλ).

«Είναι κάτι που το προσπαθήσαμε πολλές φορές, με όλες τις Κυβερνήσεις αλλά βρήκαμε τείχος…» σημειώνει ο κ. Αργυράκης. Εξηγεί ότι το αίτημα κατατέθηκε, υποστηρίζεται και θα υποστηριχθεί περαιτέρω και έως την επιλογή των αγροτικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά το νέο αυτό μέτρο.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή στο Αμφιθέατρο «Παπαχρηστίδης» της Ελευθερούπολης η ενημέρωση των αγροτών του Δήμου Παγγαίου και σε θέματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η συγκέντρωση είχε και το χαρακτήρα συνέλευσης του συλλόγου. Την παρακολούθησαν αρκετοί αγρότες του Παγγαίου. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

Προηγούμενο άρθρο

Ρίσκο η βόλτα στο Παγγαίο, σε κακή κατάσταση ο δρόμος! (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Πολίτης με ευαισθησία σώζει «νεαρή» ελιά στο Σίγμα