• 8 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Συνάντηση προέδρων Ιατρικών Συλλόγων ΑΜΘ με τον Χριστόδουλο Τοψίδη

 Συνάντηση προέδρων Ιατρικών Συλλόγων ΑΜΘ με τον Χριστόδουλο Τοψίδη

Την Πέμπτη 4-7-2024, συναντήθηκαν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής κ. Δαλακούρας Γεώργιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιωτίδης Αλέξανδρος. Οι Πρόεδροι αρχικά ευχαρίστησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο για το πρόσφατο ψήφισμά του υπέρ της ανάγκης ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Συζήτησαν θέματα τα οποία σχετίζονται με τις δομές Υγείας, την κατάσταση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, καθώς και θέματα που αφορούν τους Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατρούς. Σχετικά με το πρώτο θέμα, τέθηκε το ζήτημα της επιχορήγησης από την Περιφέρεια, της θέσπισης οικονομικών κινήτρων για την ενίσχυση άγονων θέσεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, στα οποία οι προκηρύξεις καθίστανται επανειλημμένα άγονες.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του άδικου τρόπου φορολόγησης των εφημεριών και άλλης δέσμης κινήτρων που θα καθιστά τις θέσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας περισσότερο ελκυστικές για τους ιατρούς, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της φυγής νέων ιατρών στο εξωτερικό.

Για τους Ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, βασικό αίτημα ήταν η άμεση διερεύνηση του τρόπου ένταξής τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ τόσο για νέα ιατρεία, όσο και για υφιστάμενα ιατρεία. Ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα δίκαια αιτήματα των Προέδρων και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των Υγειονομικών και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης πρόσθεσε ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντα ανοιχτή και ο ίδιος διαθέσιμος για κάθε συνεργασία που θα αποσκοπεί σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

  

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ– Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης

ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

Διαβάστε επίσης