Dark Mode Light Mode

Συνάντηση της Μαρίας Βαρύτη με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτική Σύμβουλος Παγγαίου κ. Μαρία Βαρύτη, με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, με τον οποίο συζήτησαν τα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου Παγγαίου και τις προοπτικές ανάπτυξής του, θέματα τα οποία απασχολούν και την Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  • Η Οδική Ασφάλεια και τα κυκλοφοριακά προβλήματα του Δήμου Παγγαίου, με έμφαση στην παραλιακή ζώνη (Νέα Πέραμος, Νέα Ηρακλείτσα, Παραλία Οφρυνίου), όπως και αυτά που απασχολούν την Ελευθερούπολη. Επισημάνθηκε η άμεση και επιτακτική ανάγκη κατασκευής κόμβου στην ανατολική είσοδο της Ελευθερούπολης.
  • Το σοβαρό ζήτημα της λειψυδρίας που απασχολεί την περιοχή μας και η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το έργο του Φράγματος του Μαρμαρά, που θα δώσει μια ανάσα στους αγρότες. Παράλληλα ενημερώθηκε ο κ. Τοψίδης για τα ουσιώδη προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας στα Τενάγη των Φιλίππων.
  • Του ζητήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει και να βρεθεί λύση στην διαρκώς παρατεταμένη εκκρεμότητα επενδύσεων στα Λουτρά των Ελευθερών, που είναι στάσιμες τα τελευταία χρόνια.
  • Του επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο στον Δήμο Παγγαίου, αρμοδιότητας της περιφέρειας, που αφορά οδοποιία, οδοσήμανση, οδική ασφάλεια και  διαγραμμίσεις.

Ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, δεσμεύθηκε για την υλοποίησή τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, αν και ανέφερε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έχει ήδη δρομολογήσει τόσο η ίδια όσο και μέσω της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Καβάλας, δράσεις και έργα που θα λύσουν τα προβλήματα που ανέφερε η κ. Βαρύτη και που είναι σημαντικά για την περιοχή.

Η Μαρία Βαρύτη μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ γι’ αυτή την εποικοδομητική συζήτηση στην συνάντηση που είχαμε, εγκαινιάσαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας μας».

 

Μαρία Βαρύτη

Επικεφαλής Παράταξης «Ξεκινάμε…»

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Προηγούμενο άρθρο

Τραυματισμός εργαζόμενου που έπεσε στο έδαφος ενώ τοποθετούσε επιγραφή

Επόμενο άρθρο

Κλείνει τον Ιανουάριο ο διάδρομος του αεροδρομίου "Μέγας Αλέξανδρος"