Dark Mode Light Mode
Εγκρίθηκε από το ΓΕΜΗ η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΟΚ
Συνάντηση του Θόδωρου Μουριάδη με τη συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Συνάντηση του Θόδωρου Μουριάδη με τη συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Με το Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και να συμβάλλει στην, κατά το δυνατόν, άμεση επίλυση τους.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε, πέρα όλων των άλλων, την ανάγκη να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής της ενεργειακής κοινότητας και αξιοποίησης των καπναποθηκών της πόλης, με τη συνδρομή των αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η κ. Σώκου, αφού σημείωσε με προσοχή τις παρατηρήσεις του Δημάρχου Καβάλας, τόνισε πως θα μεταφέρει τους προβληματισμούς του στα κέντρα λήψης αποφάσεων και άφησε να φανεί ότι η συνολική παρέμβαση που προωθεί η κυβέρνηση για την περιοχή μας, εκτός από τη δημιουργία νέων υποδομών, περιλαμβάνει και την εφαρμογή πολιτικών συγκράτησης του πληθυσμού τόσο στην Καβάλα, όσο και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Τέλος, η κ. Σώκου, που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τη Γραμματέα της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας, Μπάμπη Δράκο, Ιορδάνη Παπαντίδη και Στέλλα Παπαδοπούλου αντίστοιχα, δεσμεύτηκε να επισκεφθεί εκ νέου το Δημαρχείο Καβάλας το επόμενο χρονικό διάστημα, με απώτερο στόχο την αναψηλάφηση διαφόρων θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής μας.


Ο πρώην υπουργός, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της χούντας, καθώς και τη δική του συμβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, περιγράφει τα γεγονότα που επισυνέβησαν στη χώρα μας την περίοδο της επταετίας, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα για την αξία της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, που κατακτήθηκε από τις θυσίες όσων αντιστάθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε στην οικία του με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, παρουσιάζει το κλίμα που επικρατούσε στην Καβάλα μετά τον Απρίλιο του 1967 και τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο ίδιος, μαζί με άλλους 15 επιφανείς δικηγόρους της πόλης, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δικτατορικού καθεστώτος.

Η παρέμβαση του ευπατρίδη της πολιτικής, αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα που αμφισβητούνται οι έννοιες του δημοκρατικού πολιτεύματος, της ειρήνης και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Εγκρίθηκε από το ΓΕΜΗ η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου