Dark Mode Light Mode

Συνάντηση Γιάννη Πασχαλίδη με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. για ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα με τον οποία συζήτησαν διάφορα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων λόγω της καταστροφής 12.500 στρεμμάτων ελιάς, σταφυλιών και οπωροφόρων στις περιοχές Διαλεκτού, Δαμασκηνίας, Αβραμηλιάς, και Γέροντα από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2023.

Επίσης, ο Βουλευτής έθιξε το σοβαρό ζήτημα της μείωσης του φυτικού κεφαλαίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή για το χρονικό διάστημα από 9.6.2022 έως 11.6.2022, υποβάλλοντας το αίτημα να λαμβάνεται υπόψη η ζημία σε επίπεδο Δήμων και όχι Π.Ε.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι οι ζημίες που έχουν προκύψει εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της λειψυδρίας στις ετήσιες καλλιέργειες, στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Τέλος, o Βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στον κλάδο της μυδοκαλλιέργειας, δοθέντος ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν φέτος αφενός τα μύδια δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν , αφετέρου από την υπερθέρμανση της θάλασσας επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο γόνος της επόμενης σοδειάς.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που  υπέβαλα και στάθηκε θετικώς ως προς την ικανοποίηση τους».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Σύγκρουση δύο οχημάτων στο Παληό (φωτογραφία)

Επόμενο άρθρο

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την γκανιότα στο online στοίχημα