Dark Mode Light Mode

Συνδιδασκαλία, πολύ πιθανή σε σχολεία του Νομού Καβάλας

Τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν τον Αγιασμό της Τετάρτης (11/9), θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για το σενάριο της συνδιδασκαλίας σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Καβάλας.

Σενάριο που οι γονείς δεν το θέλουν αλλά όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό. Μάλλον σε λίγα σχολεία του Νομού, κάποια από τα οποία και εντός της πόλης. Η τοπική υπηρεσία θα ρυθμίσει οριστικά το θέμα το επόμενο διάστημα.

Κι αν η συνδιδασκαλία δεν αποφευχθεί, τότε είναι επίσης σίγουρες οι διαμαρτυρίες των γονέων. Φήμες αναφέρουν 4 ή 5 σχολεία πολύ συγκεκριμένα, με μικρό αριθμό μαθητών όπου θα υπάρξει συνδιδασκαλία.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι μέτρο συνδιδασκαλίας σε σχολεία με λίγους μαθητές θα αποφασιστεί και θα εφαρμοστεί. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων αντίθετα θεωρεί ότι όπου χρειαστεί, θα κάνουν μάθημα και οι Διευθυντές κι έτσι συνδιδασκαλία δεν θα υπάρξει. Πουθενά.

Κανείς δεν είναι σίγουρος αφού για το θέμα όλα είναι ρευστά. Πάντως σύμφωνα με μια νεότερη εξέλιξη, το Υπουργείο Παιδείας δεν επιτρέπει την συνδιδασκαλία μεταξύ μαθητών Α’ και Β’ Τάξης.

Προηγούμενο άρθρο

Επέκταση έργου και στο υπόλοιπο της Πλατείας: Αποφασίζουν για την πιάτσα

Επόμενο άρθρο

Στην Αποκεντρωμένη για να διαγραφούν πρόστιμα 72.000 ευρώ!