Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης ήταν και παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά την υπόθεση του κορωνοϊού στη δική μας ΠΕ. Αυτήν την φορά στηρίζεται στο ότι στο Νοσοκομείο γίνονται καθημερινά 40 και πλέον τεστ αλλά τα θετικά και κρούσματα είναι 1-2 το πολύ. Συγχαίρει κι ευχαριστεί το προσωπικό του εργαστηρίου. Οι δηλώσεις του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Η συνέντευξη
Ερ: Θέλουμε μια ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τον Covid-19.
Απ: Το τελευταίο διάστημα έχουμε ηρεμήσει. Το τελευταίο διάστημα αν και κάνουμε πολλά τεστ, είναι ελάχιστα τα θετικά κρούσματα που έχουμε στο νοσοκομείο μας. Δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες είχαμε δυο θανάτους συμπολιτών μας, οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ένας ειδικά νεότατος 52 ετών και ο άλλος 71 ετών. Είχαν έρθει στο νοσοκομείο Καβάλας, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και δυστυχώς η κατάληξη τους ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους και ας ελπίσουμε να είναι τα τελευταία θύματα αυτού του ιού, ο οποίος πραγματικά είναι ένας καταραμένος ιός.
Ερ: Από τους Καβαλιώτες που είναι στο νοσοκομείο αναφοράς γιατί νοσηλεύονται και άλλοι, ακούτε ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση ή είναι καλά οι άνθρωποι και μετράνε μέρες για να βγούνε;
Απ: Αυτοί οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή και ενημερώνομαι καθημερινά από τον διοικητή της Αλεξανδρούπολης, δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση τους. Αλλά όπως καλά γνωρίζετε είναι ένας ιός ο οποίος απλώνεται και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο.
Ερ: Οι δυο θανόντες είχαν υποκείμενα νοσήματα;
Απ: Έρχονται σε μας και αν βγουν θετικοί αμέσως μεταφέρονται στο νοσοκομείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα υπεύθυνο να κάνει τις ανακοινώσεις είναι το νοσοκομείο το οποίο έχουν καταλήξει αυτοί οι άνθρωποι. Δεν εμπλεκόμαστε εμείς σε αυτό το σημείο.
Ερ: Γνωρίζετε κάτι γι` αυτό που γράφεται ότι για τον 52χρονο από το Κρυονέρι, ενδιαφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας για να μάθει το ιστορικό του.
Απ: Όχι δεν έχω κάποια πληροφόρηση.
Ερ: Τα τεστ που κάνετε στο νοσοκομείο είναι πολλά, όπως μας είπατε. Πως τα καταφέρνει και το αντέχει το εργαστήριο του νοσοκομείου;
Απ: Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως τους βιολόγους, τους παρασκευαστές οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, το νοσηλευτικό προσωπικό που παίρνει τα δείγματα και όλα τα παιδιά είναι άξιοι θαυμασμού. Όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με το εργαστήριο μας σε καθημερινή βάση βγάζουμε 50 αποτελέσματα.
Ερ: Είναι ρεκόρ τα 50 αποτελέσματα για το νοσοκομείο;
Απ: Το ρεκόρ μας είναι μέχρι 56 αποτελέσματα. Είναι ελάχιστα τα περιστατικά τα οποία έχουμε το τελευταίο διάστημα και αυτό πραγματικά μας ικανοποιεί. Όχι μόνο εμάς σαν νοσοκομείο Καβάλας αλλά θέλω να πιστεύω και όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.Τα περισσότερα τεστ που κάθε μέρα κάνουμε είναι από το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και όχι μόνο, είναι από τα κέντρα υγείας, τα γηροκομεία της πόλης ακόμη και η Παιδόπολη. Όσοι γυρίζουν από πενθήμερες άδειες. Γενικά γίνονται τεστ σε όλους όσους είναι γύρω γύρω από την υγεία.
Ερ: Έχετε σκεφτεί πότε θα πάρετε πίσω από το κέντρο υγείας Θάσου, το μηχάνημα που κάνει τα γρήγορα τεστ κορωνοϊού;
Απ: Μόλις η Θάσος μας σταματήσει αυτόν το λίγο τουρισμό που έχει. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου πιστεύω ότι πλέον δεν θα τους είναι απαραίτητο, τότε το μηχάνημα θα επιστραφεί στο νοσοκομείο μας