Dark Mode Light Mode

Συνεχίζεται για 2η σερί χρονιά η συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Καβάλας με το πρόγραμμα «Tipping Point» (TTP)

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας συνεχίζει για 2η χρονιά τη συνεργασία του με το πρόγραμμα «Tipping Point» (TTP), πιλοτικά, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2.

Το πρόγραμμα βοηθάει μαθητές να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Οι μαθητές μας σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου  «συναντήθηκαν»  διαδικτυακά με τον κ. Βασιλαπόστολο Ουράνη, συνιδρυτή της COO of Magos  ο οποίος τους μίλησε για τις βασικές του σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τις επιλογές επαγγελμάτων που του παρουσιάστηκαν μέσα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Αναφέρθηκε  στην «τεχνολογία αιχμής» , και πώς μετατρέπεται σε  λύσεις με μεγάλο αντίκτυπο σε πολύπλοκα επιχειρηματικά προβλήματα και διαδικασίες. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν θετική, και ελπίζουμε να μπορέσουμε να οργανώσουμε ακόμα περισσότερες συναντήσεις με ανθρώπους ¨μέντορες” που οι μαθητές μας δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν διαφορετικά.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα Αγγελικής Δεληκάρη για την απώλεια του Βασίλη Βασιλικού

Επόμενο άρθρο

Συμμετοχή της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών