Dark Mode Light Mode

Συνεχίζεται στους δρόμους και τα σοκάκια της Παναγίας το πολύπλευρο μουσικό ταξίδι του CosmoHome (φωτογραφίες-video)

CosmoHome – Ημέρα 4η

Το CosmoHome είναι και πάλι εδώ! Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η 3η Τρίτη του CosmoHome συνεχίστηκε με ρυθμό, μελωδίες, χορό σε ένα πολύπλευρο μουσικό ταξίδι! Στην πλατεία Μωχάμετ Άλη, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Πρεπόνης και οι Λοξάτοι Πετεινοί, στην Οδό Πιπίνου το Christos Kaliontzidis Trio και στην Παλιά Μουσική το πρότζεκτ JoungleHood Live.

Ο Μιχάλης Πρεπόνης και οι δεξιοτέχνες μουσικοί του συνοδοιπόροι, οι Λοξάτοι Πετεινοί, εμφανίστηκαν στη σκηνή του CosmoHome στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη παρουσιάζοντας τραγούδια από τις δύο πρώτες δισκογραφικές δουλειές του Καβαλιώτη μουσικού, «Η νύχτα με συμφέρει» (2017) και «Χρέος» (2023), καθώς και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Ο Μιχάλης Πρεπόνης (τραγούδι, πιάνο, λαούτο), ο Απόστολος Πρεπόνης (βιολί), ο Κώστας Τσιρπινάκης (τύμπανα) και Ιωάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα) συνδύασαν αριστοτεχνικά τη τζαζ με την μπλουζ και την ελληνική παραδοσιακή μουσική ντύνοντας μουσικά στίχους ποιητών σε μια υπέροχη βραδιά, η οποία αδιαμφησβήτητα θα μείνει αξέχαστη στο κοινό που γέμισε την Πλατεία Μωχάμετ Άλη.

Στην Παλιά Μουσική, οι καλλιτέχνες του JungleHood, ένα πρότζεκτ κολεκτίβα με Καβαλιώτες της χιπ χοπ, απέδειξαν ότι η σκηνή της Καβάλας πλημμυρίζει από ταλέντο και ότι το χιπ χοπ είναι εδώ, έτοιμο να διεκδικήσει τη θέση που του αναλογεί στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο.

Σε μια εκρηκτική sold-out βραδιά, ο Στιβ Κωνσταντινίδης aka ΜΑΜΟΥΘ, εμπνευστής και «πατέρας» του JungleHood, παρέα με τους  Envy, Ryhmes On The Mic (Soro x Defo x Savina), Athana, Deva Il Greco, Xag, Skies, Molf, Gkoro, Fonse, Nobody και NTL αφήσανε το στίγμα τους σε μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, παλμό και ρίμες.

Στην Οδό Πιπίνου στις Καμάρες, το Christos Kaliontzidis Trio, o Χρήστος Καλιοντζίδης (ποντιακή λύρα, φωνή), o Θωμάς Μελετέας (ούτι) και ο Γιάννης Γκράικος (κρουστά), παρουσίασαν τη μουσική παράσταση Maçka Radif, η οποία περιλαμβάνει διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και νέες συνθέσεις του Χρήστου Καλιοντζίδη και του Θωμά Μελετέα.

Το κοινό που βρέθηκε στην Οδό Πιπίνου ταξίδεψε υπό τους ήχους των δεξιοτεχνών μουσικών σε μια βραδιά που εξελίχθηκε σε μια μυσταγωγική εμπειρία και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλες και όλους. Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome και τις υπόλοιπες συναυλίες του Αυγούστου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Επιστημονική ημερίδα στη Θεολογική Σχολή Χάλκης με οργανωμένη ομαδική μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη (2-5 Σεπτεμβρίου)

Επόμενο άρθρο

Προχωρούν οι εργασίες δημιουργίας νέου χώρου στάθμευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας