Dark Mode Light Mode

Συνεχιζόμενες δράσεις και διακρίσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας

Την Τρίτη 14/05/2024, στα πλαίσια δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου για την Παιδεία στα Μέσα (σχολικό έτος 2023-24) που σχεδίασαν και συντονίζουν η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης  Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Καβάλας και του ΕΕΕΕΚ Καβάλας στο Κέντρο ΜΜΕ Alpha Media Group,  όπου συστεγάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 105,7 FM, ALPHA RADIO και τα γραφεία της έντυπης εφημερίδας «Νέα Εγνατία».

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και δημοσιογράφος κ. Σίσσυ Ακοκκαλίδου ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τον τρόπο λειτουργίας μιας έντυπης εφημερίδας, τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου (ρεπορτάζ, αρθρογραφία, σχόλια & απόψεις), τον τρόπο κατανομής των θεμάτων σε ένα έντυπο μέσο και, κυρίως, για τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται αντικειμενικά και έγκυρα για ποικίλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Παράλληλα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες μετάδοσης των ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τον ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Κώστα Σωτηρέλλη και είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με το σύστημα ραδιομετάδοσης (μικρόφωνα, μεγάφωνα, ακουστικά) και να κατανοήσουν τη σημασία του ραδιοφώνου ως σημαντικού φορέα τόσο πληροφοριών όσο και ψυχαγωγίας. Η επίσκεψη είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και όλοι οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήσεις και συζητώντας με τους δημοσιογράφους.

Επίσης, ο μαθητής Σταυρόπουλος Χριστόφορος του τμήματος  Α3 του σχολείου μας συμμετείχε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο μαθητής διαγωνίστηκε στην Α΄ Φάση του διαγωνισμού (εξ αποστάσεως) στις 25 Φεβρουαρίου 2024 και κατάφερε να διακριθεί περνώντας στη Β΄ φάση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024 σε εξεταστικό κέντρο.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού διακρίθηκε με το 2ο βραβείο ανάμεσα σε πολλούς συνυποψήφιους/συνυποψήφιες απ’ όλη την Ελλάδα. Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες για τις δράσεις και διακρίσεις τους και τους εύχονται συνεχιζόμενες επιτυχίες και δημιουργικές εμπειρίες!

Για το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Ο Διευθυντής

Προηγούμενο άρθρο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

1° Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών: Ένα μοναδικό διήμερο στους Αντιφιλίππους (φωτογραφίες)