Dark Mode Light Mode

Συνεχίζονται καθημερινά οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών εντός της πόλης

Στο πλαίσιο του γνωστού έργου καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, συνεχίζονται καθημερινά και εντός της πόλης οι ψεκασμοί.

Αφορούν φρεάτια, περιοχές με στάσιμα νερά, ρέματα και γενικά σημεία στην Καβάλα που υπάρχουν ή εικάζεται ότι υπάρχουν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Ο ιδιώτης που εκτελεί το έργο διαθέτει συνεργεία τα οποία «περιοδεύουν» τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες.

Μια διαδικασία που συχνά θυμίζει το «πόρτα πόρτα». Οι ψεκασμοί επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δίδεται προτεραιότητα σε περιοχές στις άκρες της πόλης. Όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Περιγιαλίου (φωτογραφία).

Κι ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται παντού όπου αναφέρεται, η κατάσταση τελευταία περιγράφεται βελτιωμένη. Ειδικά σε περιοχές όπως ο Δήμος του Νέστου. Με τα έως τώρα στοιχεία και τις περαιτέρω αναλύσεις δεν υπάρχουν μολυσμένα κουνούπια, ούτε περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου.

Είναι ίσως νωρίς ακόμη για αυτά τα περιστατικά αλλά ως τώρα κυκλοφορία του ιού δεν έχει διαπιστωθεί. Αυτό είναι κάτι που ισχύει και για το Ν. Καβάλας και για την Περιφέρεια ΑΜΘ συνολικά.

Προηγούμενο άρθρο

Πολύ αργά εξελίσσεται το έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Επόμενο άρθρο

Καλοκαιρινά δρομολόγια και προς Καλαμίτσα- Μπάτη