Dark Mode Light Mode

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις-πίεση κάτι να αλλάξει στην Καλαμίτσα

Με ένα πάρτι σχετικό με την πανσέληνο του Αυγούστου συνεχίζει τις Καλοκαιρινές του δράσεις ο δραστήριος σύλλογος κατοίκων Κηπούπολης- Καλαμίτσας.

Η διοργάνωση ήδη ανακοινώθηκε για το βράδυ της Δευτέρας 19ης Αυγούστου στην παραλία της Καλαμίτσας. Θα υπάρχει μουσική και προσφορά δωρεάν κρασιού. Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η πρόσκληση απευθύνεται στους κατοίκους των δυτικών συνοικιών της Καβάλας και όχι μόνο. Και σε όλους τους Καβαλιώτες, τους τουρίστες κτλ.

Φέτος ο ίδιος σύλλογος παρουσίασε πλούσια Καλοκαιρινή δράση αρχικά με καθαρισμό της Καλαμίτσας, «γλυπτική» στην άμμο και παιχνίδια τύπου «Survivor» για παιδιά. Επίσης στην παραλία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μωϋσίδης εξηγεί ότι και με αυτές τις δράσεις επιδιώκεται η προβολή της παραλίας της Καλαμίτσας ώστε να λυθούν τα προβλήματα της, κυριότερο των οποίων είναι φυσικά το ιδιοκτησιακό.

Ο Δήμος Καβάλας επεδίωξε να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ αλλά ούτε φέτος το κατάφερε. Οι δράσεις του συλλόγου είναι και μια πίεση η Καλαμίτσα να ξαναγίνει δημοτική πλαζ, να διασφαλίσει τη χωρίς εισιτήριο λειτουργία της και να προγραμματίσει απαραίτητα έργα συντήρησης των κτιρίων που διαθέτει.

Και φέτος στην Καλαμίτσα λειτουργεί ένα μόνο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάθε λουόμενος κάνει το μπάνιο του έχοντας μαζί του δικό του εξοπλισμό. Ο κόσμος κάθε μέρα στην Καλαμίτσα είναι πολύς.

Ο κ. Μωϋσίδης σχολιάζει θετικά την ολοκλήρωση των έργων στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Ζητά να υπάρξει προφύλαξη των αλλαγών και του νέου εξοπλισμού.

Σημειώνει ότι το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει φύλακας αφού ήδη έγιναν ζημιές. Κι αν τούτο δεν είναι εφικτό, προτείνει να εγκατασταθούν και να λειτουργούν κάμερες που θα «προσέχουν» τα γήπεδα όλο το 24ωρο.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην ίδια περιοχή οι άνθρωποι που βρίσκονται έξω από το γυμναστήριο κάθε απόγευμα ή και βράδυ έχουν αυξηθεί. Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται τελευταία στο ανοιχτό ποδοσφαιρικό γήπεδο (πλαστικό χόρτο, διαστάσεις περίπου 5Χ5) και στο ταρτάν γύρω από αυτό. Βοηθά και ο φωτισμός ώστε κόσμος να υπάρχει κάθε βράδυ μέχρι αργά.


Η ανακοίνωση του συλλόγου για την εκδήλωση της 19ης Αυγούστου αναφέρει:

«Κάτι όμορφο για όλους ετοιμάζουμε στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Την Δευτέρα 19 Αυγούστου σας περιμένουμε στην είσοδο της Καλαμίτσας να απολαύσουμε την πιο όμορφη πανσέληνο της χρονιάς.

Φέρτε την καλή σας διάθεση και το μαγιό σας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Πολύ Μουσική και χορός από τον metr του είδους Dj Sakis Kelekis. Δωρεάν Λευκό Κρασί (Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων). Σε ένα Νυχτερινό Beach party που θα θυμάστε όλοι για καιρό».

Προηγούμενο άρθρο

Οκτώβρη ο ανάδοχος για το λιμενικό έργο στην Κεραμωτή

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο