Dark Mode Light Mode

Συνέντευξη του Βαγγέλη Παππά για τη «Ροδόπη» και τη συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, ο Βαγγέλης Παππάς σχολίασε δύο βασικά θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Το τι θα γίνει με τη Ροδόπη, το πλαίσιο συνεργασίας με τη διοίκηση του Δήμου.

Οι δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Παππά έγιναν στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Οι δηλώσεις Βαγγέλη Παππά

Ερ: Υπάρχουν νεότερα για το θέμα του χώρου στάθμευσης στη Ροδόπη;

Απ: Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση είναι να γίνει μια τροπολογία ώστε να δοθεί ο χρόνος να τακτοποιηθεί πολεοδομικά το ζήτημα. Αυτό απαιτεί τρία χρόνια, δεν ξέρω ακριβώς πόσο διάστημα.

Πάντως υπάρχει αυτή η δυνατότητα με την τροπολογία. Όπως έγινε και στην Αθήνα και στην Πάτρα, ώστε να ισχύει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα με την προϋπόθεση ότι μπαίνουμε σε τακτοποίηση του προβλήματος.

Από εκεί και πέρα η δεύτερη εκδοχή είναι να χαρακτηριστεί για τις ώρες αιχμής δηλαδή για τις ώρες που χρειάζεται η αγορά. Να χαρακτηριστεί ως χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης. Να γίνει διαγράμμιση και να λειτουργεί με όρους και προϋποθέσεις, ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ακούγονται πολλά και ακούγονται να είναι και δωρεάν κτλ. Εγώ πιστεύω ότι το δωρεάν θα έχει πάρα πολλά προβλήματα. Φανταστείτε τώρα εκεί που λένε ότι θέλουν τη στέγη  στάθμευσης για να λειτουργεί η αγορά και τα διάφορα επαγγέλματα να πάνε κάποιοι και να τοποθετήσουν τα αυτοκίνητα τους για μέρες, άρα δεν κάναμε τίποτα.

Επίσης να βάλουν ένα δημοτικό υπάλληλο και να αρχίσει η καχυποψία ότι ευνοεί κάποιους να παρκάρουν και να έχουμε απείρου κάλλους επεισόδια εκεί πέρα.

Ρώτησα τον κ. Ποτόλια για το πώς το κάνανε στην Πάτρα και μου απάντησε ότι βάλανε ένα μικρό αντίτιμο. Νομίζω ότι με τον ορισμό της ελεγχόμενης στάθμευσης αν δεν προχωρήσει το άλλο της τροπολογίας, μάλλον θα λυθεί. Να μην είναι ανοιχτό για πάντα, να είναι για ορισμένες ώρες της ημέρας. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να καλύψει την αδυναμία που έχει να είναι  χώρος παρκινγκ.

Ερ: Η αρχική προσπάθεια που εκφράστηκε κυρίως από την κ. Ιωσηφίδου δωρεάν και ανοιχτά, μετατρέπεται λέτε σε πολύ λίγες ώρες με λίγα χρήματα;

Απ: Η δεύτερη σκέψη είναι να λειτουργήσει σαν χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης (όπως ένας δρόμος) σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της ημέρας για να καλύψεις τις ανάγκες για θέσεις στάθμευσης όσον αφορά την αγορά.

Αυτό που είναι στο μυαλό μας και όλοι λέμε ότι  μας προβληματίζει. Αυτό είναι το δεύτερο, η τροπολογία είναι το πρώτο. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μια λύση γιατί όταν θα βγούμε από το lockdown το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο αφού φιλοδοξούμε να επανέλθει μερικώς ή ολικώς ο τουρισμός και να δουλέψει η αγορά κτλ.  Βέβαια ήδη το πρόβλημα έχει πολλαπλασιαστεί με την έλλειψη θέσεων.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, γιατί κάποιοι προσπαθούν να προβοκάρουν την οποιαδήποτε προσπάθεια συνεργασίας. Αυτό με λυπεί ιδιαίτερα. Ο κ. Δράκος μίλησε για συνεργασίες πριν λίγες ημέρες δηλαδή πως εννοεί τις συνεργασίες;

Εμείς είπαμε πάλι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε αυτό που έκανε ο Δήμαρχος δηλαδή να συνεργεί μόνος του  και όταν βαλτώνει τότε να φωνάζει και να ζητάει την συνδρομή της αντιπολίτευσης.

Αυτό δεν είναι συνεργασία, αυτό είναι ουρά. Λέμε λοιπόν ότι θα σχηματίσουμε για τα δυο επόμενα χρόνια ένα μίνιμουμ πλαίσιο δράσης με 3-4 θέματα τα οποία είναι καυτά της πόλης και τα οποία συμφωνούμε όλοι.

Κάποια τα λύνουμε μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια και αυτά που δεν λύνονται τα ωριμάζουμε για την επόμενη διοίκηση. Αυτό είναι το πλαίσιο της συνεργασίας χωρίς προαπαιτούμενο και χωρίς τίποτα άλλο, τουλάχιστον για μένα.

Από εκεί και πέρα αν ο Δήμαρχος στην προσπάθεια να υλοποιήσει αυτό το πλαίσιο δράσης χρειαστεί κάποιες βοήθειες και σε στελέχη, αυτό είναι στο χέρι του Δημάρχου. Δεν το απαιτεί κανένας για να συνεργαστεί μαζί του.

Εγώ μάλιστα του είπα ότι δεν θέλω τίποτα απ` όλα αυτά, ειδικά η δικιά μου παράταξη δεν θέλει τίποτα. Αν αύριο χρειαστεί κάποιο στέλεχος νομίζω ότι αυτό δεν είναι συναλλαγή αλλά είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος σε δράσεις και είναι στα πλαίσια και στα όρια αυτών που προτείναμε  όλοι  προεκλογικά.

Ερ: Σχετικά με την απουσία του κ. Βέρρου από την συζήτηση των επικεφαλής τι λέτε;

Απ:  Εγώ θεωρώ ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Ο Βέρρος δεν απουσιάζει γιατί αδιαφορεί, απουσιάζει γιατί διαμαρτύρεται πολιτικά. Ο Δήμαρχος δεν αρνείται ότι θα πάρει πίσω την έφεση, ότι δεν θα γίνει ποτέ η έφεση.

Απλούστατα λέει ότι χρονικά πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου. Αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί ο κ. Λεωνίδας Παππάς και για τον Δήμαρχο και για τις εργαζόμενες. Να δοθεί δηλαδή μια λύση.

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς είναι στέλεχος του Δημάρχου και τυγχάνει να είναι δικηγόρος των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».  Από εκεί και πέρα αυτό που έκανε ο κ. Πεφάνης ήταν σαν να έριξε λάδι στη φωτιά.

Ακούω και παλαιότερους προέδρους δημοτικών συμβουλίων που λένε ότι πρώτα συμβαίνει. Ο Σαρικλόγλου ποτέ δεν διαγράφηκε το ίδιο και ο Λυχούνας. Η πρεμούρα μέσα σε μια έντονη κατάσταση που είχε επικρατήσει ενώ είχε αναβληθεί και πρώτη συνεδρίαση του έτους στο δημοτικό συμβούλιο, να πάρει αποφάσεις νομίζω ήταν σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Πολιτικά ήταν πολύ λάθος και νομίζω ότι όλα τα ζητήματα δεν πρέπει να τα λύνουμε με δικαστήρια και με άλλα πράγματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά να τα λύνουμε μέσα από τη λογική, τη πειθώ και πάνω απ` όλα όταν υπάρχει πολιτικό ζήτημα, η απάντηση να είναι πολιτική και όχι δικαστική ούτε εκδικητική.

Προηγούμενο άρθρο

Επέστρεψαν και οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΟΚ, πέρασαν από τεστ Covid (όλοι αρνητικοί)  

Επόμενο άρθρο

Κι άλλα κάγκελα στο κεντρικό λιμάνι!