Dark Mode Light Mode
Απεγκλωβισμός γάτας στο κέντρο της πόλης
Συνέντευξη Βασίλη Τραϊφόρου για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καβάλας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Ο συνοικιακός σύλλογος της Χωράφας ευχαριστεί

Συνέντευξη Βασίλη Τραϊφόρου για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καβάλας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Έμπειρος στα θέματα της αυτοδιοίκησης, ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο συνταξιούχος γιατρός Βασίλης Τραϊφόρος ρωτήθηκε για τα θέματα επικαιρότητας.

Θέματα του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας περί των εκλογών στο Δήμο και των εκλογών στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Θεωρεί ότι σήμερα είναι δύσκολο να υπάρξει υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας (με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), ζητά να υπάρξει απόφαση του κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Η συνέντευξη

Ερ: Δυσκολεύεται η «Συμπαράταξη Πολιτών» μιας και δεν διαθέτει διάδοχη κατάσταση για νέο επικεφαλής. Με αποτέλεσμα να ψάχνει υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας ακόμη και τώρα που είμαστε αρχές Αυγούστου. Τελικά θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο Δήμαρχο στην Καβάλα;

Απ: Εγώ λέω ότι δε θα βρει. Δε θα βρει. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο ένας είναι ότι περάσανε πάρα πολλά χρόνια που η «Συμπαράταξη Πολιτών» δεν είχε ανανεώσει το στελεχικό της δυναμικό. Αποχώρησε ο Άρης Βέρρος που ήταν ένας συνδετικός κρίκος και έχω την εντύπωση ότι προσέφερε πάρα πολλά στο δημόσιο λόγο και στο βήμα της Καβάλας. Μπορεί κάποιος κάποιες φορές να διαφωνούσε με κάποια από αυτά που έκανε αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι υπήρξε ένας έντιμος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης που είχε πολλές και σωστές προτάσεις. Ως εκ τούτου εξελίχθηκε όλη αυτή η διαδικασία και νομίζω ότι τελικά δεν θα μπορέσει ο κ. Μουρτασάγκας να κάνει ψηφοδέλτιο. Λέω τη γνώμη μου και εύχομαι να κάνω λάθος.

Ερ: Υπήρχε και η άλλη συγκυρία. Τα υπόλοιπα στελέχη της «Συμπαράταξης Πολιτών» άμεσα ή έμμεσα ήθελαν στις εκλογές του 2023 να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Κι όχι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Εννοώ κυρίως τον Σωτήρη Σωτηριάδη.

Απ: Ο Σωτήρης έκανε μια προσπάθεια να φτιάξει ψηφοδέλτιο όμως αυτή η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε και πήγε στράφι.

Ερ: Επιτρέπεται ένα κόμμα που εξακολουθεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση αν και αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις εθνικές εκλογές, να μη μπορεί να έχει έναν άνθρωπο δικό του- έναν υποψήφιο δικό του- σε ένα μεγάλο Δήμο όπως είναι αυτός της Καβάλας.

Απ: Φυσικά δεν επιτρέπεται. Όμως αυτό είναι αποτέλεσμα μιας χρονιότητας πάσχουσας για τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Όταν 10 χρόνια δεν προετοιμάζεσαι σε αυτά που ονομάζουμε και κάποτε τα λέγαμε μαζικά κινήματα… Δεν προετοιμάζεσαι, δεν τα ενισχύεις και στην Καβάλα και τοπικά αλλά  και κεντρικά… Στον συγκεκριμένο τομέα δεν έδειξαν αυτό που πρέπει να έχουν δείξει. Οι πολιτικοί οργανισμοί δεν ανέδειξαν, δεν ενίσχυσαν τις ρίζες που πρέπει να έχουν με την κοινωνία. Αυτά είναι αποτελέσματα μια χρόνιας ύπνωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον ύπνο των μακαρίων, οπότε αυτό είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής κατάστασης. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ερ: Την ίδια ώρα κάποια στελέχη και μάλιστα με ιστορία, εμπιστεύονται τον κ. Εριφυλλίδη.

Απ: Αυτό είναι μια άλλη κατάσταση η οποία είναι κωμικοτραγική. Πρωτίστως για τα στελέχη, για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να σέβονται αυτό που ονομάζουμε εμείς οι παλαιότεροι «συλλογικότητα ενός πολιτικού οργανισμού». Θα πρέπει πρώτα ο πολιτικός οργανισμός να δείξει, να υποδείξει, να ενισχύει μια κατάσταση και αμέσως μετά τα μέλη, τα στελέχη του, να πάνε στον Α, στο Β ή στο Γ. Όταν είναι κατακερματισμένοι, χωρίς να σέβονται τη συλλογικότητα, είναι δυνατό ένας πολιτικός οργανισμός να πάει μπροστά; Άλλοι πήγανε με τον Εριφυλλίδη, κάποιοι πήγαν με τον Μουριάδη, κάποιοι πήγαν με τον Παπαδόπουλο. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Είναι και ανεπίτρεπτα για τις συλλογικότητες που λέγονται πολιτικοί οργανισμοί. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Ερ: Τι γίνεται τώρα;

Απ: Η απάντηση είναι ο καθένας  να κάνει ότι θέλει. Αυτή είναι η μοναδική απάντηση που υπάρχει.  Να κάνει ότι θέλει ο καθένας, κατά το πώς θέλει και κατά τη συνείδηση του. Το ζήτημα είναι όμως ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές εκλογές,  θα πρέπει -επειδή αυτές είναι πολιτικές εκλογές – θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα στελέχη που σκέφτονται να πάνε στον Α, στο Β, στο Γ. Να μην το κάνουν.  Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΘΜ που ήταν 16 ή 17, όλοι αυτοί να συμπαραταχθούν και να συνταχθούν με τον ή με την υποψήφια Περιφερειάρχη. Γιατί αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τα κάνει αυτά τα πράγματα θα χτυπήσει καμπανάκι! Δεν έχουμε ποια το 18%, ούτε είχαμε το 32% που ήταν από χέρι πιασμένο. Κάνουμε λάθος αν νομίζουμε ότι τα ποσοστά μας παραμένουν εκεί που είναι. Όσο υπάρχει εσωστρέφεια, γκρίνια, κομμάτιασμα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ολισθαίνει. Αυτό θα είναι κακό όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελληνική κοινωνία.

Ο Βασίλης Τραϊφόρος είναι συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ. Δύο φορές υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, μια φορά εκλεγμένος στο αιρετό συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ

Προηγούμενο άρθρο

Απεγκλωβισμός γάτας στο κέντρο της πόλης

Επόμενο άρθρο

Ο συνοικιακός σύλλογος της Χωράφας ευχαριστεί