Dark Mode Light Mode

Συνεργασία Δήμου Θάσου, ΔΠΘ και Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λιμεναρίων

Τις προηγούμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Δήμο της Θάσου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Πριγγόπουλο και ομάδας Μηχανικών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με επικεφαλής τον Αντιπρύτανη κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή στο Μεταλλευτικό Συγκρότημα Λιμεναρίων Θάσου.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η πραγματοποίηση αυτοψίας του χώρου και των κτιρίων του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση των κτιρίων του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος.

Κατά την αυτοψία από τον Δήμο της Θάσου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κουτσουμανής και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αργύρης Σαλταρής.

Μετά το πέρας της επισκέψεως, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Μετά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας. Λίνας Μενδώνη των περασμένο Ιούνιο έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης και αξιοποίησης του μεταλλευτικού συγκροτήματος.

Είναι μια μακρά διαδικασία αλλά για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πλέον υπάρχει έντονο και ουσιαστικό το ενδιαφέρον από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Υπηρεσίες του».

Γραφείο Δημάρχου

Προηγούμενο άρθρο

Πρεμιέρα στη Γ` Εθνική: Στην Αμμουδιά ο Νέστος, με Θερμαϊκό στην έδρα του ο Άρης Πηγών που ανακοίνωσε και δεύτερο Βραζιλιάνο

Επόμενο άρθρο

Κύπελλο της ΕΠΣΚ: Το μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή στο Οφρύνιο