Dark Mode Light Mode

Συνεργασία για μια μεγάλη εκδήλωση για τα ΑμεΑ στην Καβάλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συνεργασία πολλών τοπικών φορέων για μια μεγάλη εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ.

Η εκδήλωση θα γίνει την ημέρα των ΑμεΑ, στις 3 Δεκέμβρη. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονταν συχνά στο παρελθόν. Τόσο στις 3 Δεκέμβρη όσο και σε άλλες ημερομηνίες, από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜΘ (φωτογραφία. Αναλυτικά όσα προετοιμάζονται αφορούν τα εξής:


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η ΕΛΜΕ Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής  Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Καθώς η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία μαθητές των σχολείων της Καβάλας θα ενώσουν τις φωνές τους και θα υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους να κατανοήσουν και να νιώσουν – όσο είναι δυνατόν – την καθημερινότητα, τις ανάγκες και τον αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες θα δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα ζωγραφικής σε Α3, κολλάζ ή ακόμη και τρισδιάστατες κατασκευές για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το θέμα. Στη συνέχεια με τη φυσική τους παρουσία, σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης, θα δημιουργήσουν μεγάλες ανθρώπινες αλυσίδες με τα έργα τους τοποθετημένα μπροστά τους στο πεζοδρόμιο, ως μια ζωντανή έκθεση, και σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλες οι ομάδες ταυτόχρονα θα φωνάξουν συνθήματα σχετικά με το θέμα της δράσης.

Τέλος όλες οι ομάδες θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει με παιγνιώδη τρόπο η λήξη της εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στην κεντρική πλατεία της Καβάλας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 10:00 – 12:30. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές/τριες τους και τα έργα τους παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 24 Νοεμβρίου 2023, για το σωστό προγραμματισμό.


Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν απολέσει τίτλο σπουδών ή έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν Τίτλο Σπουδών Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109 τ.Α), μπορούν να πάρουν μέρος, ύστερα από αίτησή τους, στις εξετάσεις που θα γίνουν για το σκοπό αυτό, στις 8 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία:

1. 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Ελευθερίου Βενιζέλου 44) για τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας. 2. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου. 3. 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Νέστου.

Δημοτικό Σχολείο Θάσου για τους κατοίκους του Δήμου Θάσου. Οι ενδιαφερόμενοι/-νες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή των αιτήσεών τους, στο γραφείο 521 του 5ου ορόφου της Νομαρχίας Καβάλας και στο τηλέφωνο 2510-291572 (υπόψη κ. Κώστα Αποστολία), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται: 1. Υποβολή σχετικής αίτησης στη Δ/νση Π.Ε. Καβάλας 2. Αποδεικτικό ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μόνιμης κατοικίας 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

Προηγούμενο άρθρο

Πολίτης με ευαισθησία σώζει «νεαρή» ελιά στο Σίγμα

Επόμενο άρθρο

Δεν εξιχνιάζεται η κλοπή ελιών στο Ποδοχώρι