• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Συνεταιρισμός γιατί συμφέρει περισσότερο

 Συνεταιρισμός γιατί συμφέρει περισσότερο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης μαζί με συνδικαλιστές – εκπροσώπους σωματείων, παρουσίασαν χθες στους δημοσιογράφους το φιλόδοξο, πρωτοποριακό για την Ελλάδα σχέδιο. Οι επαγγελματίες κάνουν διαγραφή από το ΤΕΒΕ, γίνονται υπάλληλοι ενός συνεταιρισμού που δημιουργείται, καθώς κάτι τέτοιο του συμφέρει περισσότερο.

Εκτός από τον Παναγιώτη Αρσονιάδη στη συνέντευξη τύπου βρέθηκαν ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης γραμματέας του σωματείου των ηλεκτρολόγων, ο Χαράλαμπος Μιχαηλίδης πρόεδρος των θερμοϋδραυλικών, ο Αθανάσιος Σπυριδάκης πρόεδρος του συνδέσμου εγκαταστατών και συντηρητών καυστήρων.

Κατά τον Π. Αρσονιάδη το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα λεπτό. Πρόκειται για κοινή απόφαση της Ομοσπονδίας με αρκετά από τα σωματεία – μέλη της. Όπως είπε ο κ. Αρσονιάδης στην ιδέα του συνεταιρισμού, που όμως δεν έχει δοκιμασθεί κάπου αλλού στην Ελλάδα ως τώρα, σωματεία και ομοσπονδία κατέληξαν αφού προηγουμένως κατάλαβαν ότι τα αιτήματά τους δεν γίνονται δεκτά από την κυβέρνηση.

«Ζητήσαμε ρυθμίσεις αλλά κανένας δεν μας καταλαβαίνει, με πράξεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Προτείνει λοιπόν τη δημιουργία ενός συνεταιρισμού επαγγελματιών που έχουν οικονομικά προβλήματα, ένας συνεταιρισμός που εξήγησε πως θα λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας.

Καλεί τους επαγγελματίες ν΄ ανταποκριθούν δηλώνοντας συμμετοχή στο εγχείρημα, καταθέτοντας αίτηση στην ομοσπονδία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουνε σχέση με την οικοδομή, τους οικοδόμους, τους ηλεκτρολόγους, συντηρητές κ.λ.π.

Η πρόσκληση απευθύνεται και στους εν ενεργεία επαγγελματίες και σε αυτούς που πρόσφατα για οικονομικούς λόγους διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος.

Περιγράφοντας τα οφέλη από αυτή την αλλαγή, όταν δηλαδή ένας επαγγελματίας παύει να πληρώνει το ΤΕΒΕ αφού γίνεται υπάλληλος και πληρώνει το ΙΚΑ, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης είπε τα εξής: «Οι επαγγελματίες θα μειώσουν τουλάχιστον 650 με 750 ευρώ το μήνα, τα έξοδά τους. Θα έχουνε εισόδημα κι από τις δουλειές που θα κάνουν καθημερινά για το συνεταιρισμό και από το μέρισμα που ο συνεταιρισμός θα δίνει κάθε χρόνο.

Για να δημιουργηθεί ο συνεταιρισμός χρειάζεται δαπάνη περίπου 1000 ευρώ. ΤΕΒΕ θα πληρώνει μόνο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού. Για να γίνει αυτό χρειάζονται το ελάχιστο είκοσι μέλη».

Σύμφωνα με το σχέδιο ο συνεταιρισμός θα δημιουργηθεί τον Ιανουάριο του 2013. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Επαγγελματίες θα κάνουν διακοπή, δε θα πληρώνουν ΤΕΒΕ, θα γίνουν υπάλληλοι του συνεταιρισμού και θα πληρώνουν οι ίδιοι με τις αμοιβές από τις δουλειές που θα κάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις εργοδοτικές εισφορές.

Το θέμα θα συζητηθεί την Κυριακή το απόγευμα στο εκθεσιακό κέντρο, όπου στα πλαίσια της έκθεσης του επιμελητηρίου οι Ομοσπονδίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν συνάντηση.

 

 

Διαβάστε επίσης