Dark Mode Light Mode

Συνοδούς στα μαθητικά δρομολόγια των λεωφορείων ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων

Η δραστήρια Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας βρίσκονταν με διάφορους εκπροσώπους της χθες στην πρώτη μέρα των σχολείων.

Στους αγιασμούς. Ο πρόεδρος Βασίλης Μαυρομάτης γνωστοποιεί τον διπλό στόχο. Πρώτα πρώτα να υπάρχουν συνοδοί των μαθητών στα μαθητικά δρομολόγια των λεωφορείων και καλή συνεργασία των πρωτοβάθμιων συλλόγων με την Ένωση.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποιο είναι μήνυμα, ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάλατε γονείς και κηδεμόνες των σχολείων του Δήμου Καβάλας, απ’ όσα έγιναν όλο το καλοκαίρι;

Απ: Καταρχήν η Ένωση Γονέων θέλει να ευχηθεί σε όλους (γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς) ευλογημένο, γεμάτο με υγεία και πρόοδο το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Να ευχηθούμε στους πρωτοετείς μαθητές όλων των βαθμίδων, να έχουν γρήγορη προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον και φυσικά στα παιδιά της 3ης Λυκείου που έχουν τον αγώνα τους, η ευχή μας είναι να εκπληρώσουν τον στόχο τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε είναι θετικά. Έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι στα σχολεία και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη και στα Νηπιαγωγεία. Ο στόχος μας είναι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να καλέσουμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων, να μιλήσουμε μαζί τους, να καταγράψουμε τα προβλήματα τους, να τα ιεραρχήσουμε και να δούμε πως μπορούμε να τα επιλύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Θα έχουμε συναντήσεις με τους φορείς της πόλη μας, τους βουλευτές του νομού για να παρουσιάσουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ερ: Η κατάσταση που δημιουργεί το Δημοτικό έργο στα Ποταμούδια, έχει τακτοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο.

Απ: Έχει μπει σε έναν δρόμο. Έχουν ξεκινήσει οι  εργασίες. Προχωράει, είναι σε καλό δρόμο.  Ευελπιστούμε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία του σχολείου. Θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε και να τελειώσει το μεγάλο έργο πνοής για να μπορέσουμε εκεί να έχουμε μια όμορφη εικόνα.

Ερ: Έχετε μάθει πως εξελίσσεται το έργο στο Γυμνάσιο- Λύκειο των Κρηνίδων;

Απ:  Πάει καλά. Προχωράει εκεί το έργο. Είναι μεγάλο έργο και θέλει το χρόνο του.

Ερ: Κενά εκπαιδευτικών, ήρθαν δάσκαλοι και καθηγητές; Τι ακούτε;

Απ: Είμαστε σε καλό επίπεδο και εδώ. Δεν έχουμε πολλές ελλείψεις. Να ξεκινήσουμε με το καλό και να δούμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε αλλά γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο.

Ερ: Μαθητικές μετακινήσεις, πήγατε πρόσφατα και στον κ. Πολίτη και συζητήσατε μαζί του.

Απ: Ναι συζητήσαμε αυτό το φλέγον θέμα το οποίο μας πονάει και μας ταλαιπωρεί. Ζητάμε να υπάρχουν συνοδοί μέσα στα λεωφορεία. Τα παιδιά μπαίνουν ασυνόδευτα μέσα. Θα το δούμε και με τους βουλευτές. Είναι μια απόφαση για την οποία πρέπει να πιέσουν οι βουλευτές. Να πιέσουν οι βουλευτές ώστε να είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται οι συνοδοί μέσα στα λεωφορεία. Σε όλα τα μαθητικά δρομολόγια. Αυτό ευελπιστούμε και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Θα μπούμε δυναμικά τώρα με τη νέα χρονιά. Η Ένωση, όλη η ομάδα μας, θα μπούμε δυνατά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και θέλουμε να τους πετύχουμε σε συνεργασία φυσικά με τους συλλόγους γονέων. Τους θέλουμε κοντά μας όλους και είναι κοντά μας. Η συνεργασία όπως και παλαιότερα θα είναι άψογη.

Ερ: Έχει κάθε σχολείο έναν ενεργό σύλλογο γονέων;

Απ: Το μεγαλύτερο ποσοστό ναι. Τα πιο πολλά σχολεία ναι. Λίγο στη δευτεροβάθμια έχουμε χαλαρότητα αλλά και εκεί θέλουμε να τους συσπειρώσουμε, να τους συγκεντρώσουμε, να τους οργανώσουμε ούτως ώστε και εκεί να έχουμε καλό, ευτυχές  αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθρο

Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Νέα διαδρομή από Καβάλα για Αθήνα

Επόμενο άρθρο

Κανονικά ο αγιασμός, αμέσως μετά στην εστίαση! (φωτογραφίες)