Dark Mode Light Mode

Σύνολα Ωδείου “Νεάπολις” για τη χρονιά 2024-2025

Το Ωδείο “Νεάπολις” καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με νέα τμήματα, αλλά και τα καθιερωμένα του σχήματα , που λειτουργούν εδώ και 18 χρόνια! Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

  1. Τμήμα παιδικού σταθμού, αποκλειστικά για παιδιά που πηγαίνουν παιδικό σταθμό. “Ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε τον ρυθμό, τη μελωδία μέσα από το παιχνίδι, την παντομίμα και τις ηχοϊστορίες!!!” μας λέει η δασκάλα του τμήματος Βάσω Ζήσου!
  2. Το επόμενο τμήμα είναι η μουσική προπαιδεία, το “φυτώριο” των λιλιπούτειων μουσικών μας! Φοιτούν ανερχόμενα Προνήπια, Νήπια, παιδιά τάξης Ά & Β’ Δημοτικού! Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα, αφού θέτει τις βάσεις για να μπορέσει το παιδί να αναδείξει τις μουσικές του δεξιότητες και όχι μόνο. Η εξαίρετη παιδαγωγός Έφη Κορέσογλου έχει αναλάβει αυτόν τον (ομολογουμένως δύσκολο) ρόλο , με μεγάλη επιτυχία!
  3. Ώρα για παιδική χορωδία!

Το μήνυμα της δασκάλας μας, Σοφίας Νεοχωρίτου: Αγαπημένοι μου γονείς !!! Εσείς που γνωρίζετε πόσο ωφέλιμη είναι η μουσική στην ζωή των παιδιών μας! Εσείς που αντιλαμβάνεστε τα ψυχικά οφέλη όταν τα παιδάκια μας τραγουδούν την ώρα που παίζουν , την ώρα που είναι χαρούμενα, αλλά και την ώρα που νιώθουν μοναξιά και τους λείπουμε….

Εσείς που κοπιάζετε καθημερινά να δώσετε εφόδια ζωής στα παιδιά σας! Εσείς που ξέρετε καλά πως στην διαπαιδαγώγησή τους ,πρωταρχικός παράγοντας είναι η μουσική και ο αθλητισμός! Εσείς που δείχνετε εμπιστοσύνη στους δασκάλους των παιδιών σας!

Εμπιστευτείτε το ΩΔΕΊΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ και φέρτε τα μικρούλια σας να μάθουν να τραγουδούν, να μάθουν να εκφράζονται μέσα από τα υπέροχα Ελληνικά μας τραγούδια και εγώ θα είμαι εκεί κοντά τους ,να τους μεταδώσω την αγάπη μου για την μουσική και το τραγούδι!!!

Στην τόσο τρυφερή ηλικία των τάξεων του Δημοτικού, μπορεί να μην είναι όλα καλλίφωνα ,σίγουρα όμως θα είναι όλα χαρούμενα και ζωηρά, γεμάτα ζωή και εμπειρίες!!! Πολλά παιδιά Θα σας εκπλήξουν με το ταλέντο τους!

Άλλα πάλι θα χρειαστούν λίγο κόπο παραπάνω, με υπομονή και τρυφερότητα! Όλα τους όμως θα μάθουν να αγαπούν την οικογένειά της μουσικής και να εκφράζονται μέσα από αυτήν, εξασκώντας την υπομονή και την συλλογικότητα.

Με αγάπη, η δασκάλα τους … Σοφία Νεοχωρίτου.

  1. Χορωδία Ενηλίκων, με μόλις ένα χρόνο στο ενεργητικό της κατάφερε να ενσωματωθεί στην οικογένεια του Ωδείου «Νεάπολις» , στις δράσεις και στις συναυλίες σαν να ήταν από πάντα εκεί. Και πάλι η Σοφία Νεοχωρίτου στη διδασκαλία και στη διεύθυνση, έτοιμη να μας ταξιδέψει κυριολεκτικά και μεταφορικά! Η χορωδία ενηλίκων ενώνει πολύ συχνά τη φωνή της με τις άλλες χορωδίες της δασκάλας μας και συμμετέχει σε πληθώρα εκδηλώσεων, που δεν γνωρίζουν σύνορα!
  2. Επόμενο σύνολο για τη φετινή χρονιά: “A CAPPELLA ENSEMBLE” by Eleni Galanopoulou.

Ένα “a cappella” σύνολο είναι ένα φωνητικό σύνολο όπου οι τραγουδιστές τραγουδούν «ασυνόδευτοι», χωρίς δηλαδή καμία συνοδεία οργάνων. Σε ποιους απευθύνεται: *Σε τραγουδιστές και όσους αγαπούν το τραγούδι!

*Βασική προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος /η να «ακούει» σωστά. *Επιθυμητή η γνώση θεωρίας της μουσικής. #Πάρε την ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούριο και να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου διασκεδάζοντας!#

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Γαλανοπoύλου

  1. «Τα παιδιά του Κρούστοφερ», σύνολο κλασικών κρουστών στο οποίο οι μαθητές του Κρίστοφερ Μπάκα μαθαίνουν να συνυπάρχουν παίζοντας εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς πολλές φορές ! Διδάσκει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου «Νεάπολις», Κρίστοφερ Μπάκα.
  2. Sunship Orchestra και φέτος στο ωδείο «Νεάπολις»! Μαέστρος και ενορχηστρωτής ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου, Κρίστοφερ Μπάκα! Μια ορχήστρα ποικίλης ύλης, που έχει να διδάξει πολλά στα παιδιά μας! Η πρόσκληση απευθύνεται και σε μαθητές εκτός ωδείου!
  3. ΡΟΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ! Ένα τμήμα με φανατικό κοινό και σούπερ ταλαντούχα παιδιά!!!! Μαέστρος, Δάσκαλος, ενορχηστρωτής και συντονιστής αυτής της καταπληκτικής ομάδας ο καθηγητής ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας του Ωδείου «Νεάπολις», Ευριπίδης Ταρασίδης!!!
  4. Ωδείο Νεάπολις – μπάντα ενηλίκων!Μας το ζητάτε χρόνια, έφτασε ο καιρός να το πραγματοποιήσουμε!!!!!Ροκ, ποπ και οτιδήποτε άλλο στυλ προκύψει στη νεοσύστατη μπάντα ενηλίκων, γονέων, καθηγητών, φίλων και αδελφών! Αν παίζετε έστω και λίγο μουσική, σας περιμένουμε!

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Ευριπίδης Ταρασιδης!!! The stage is yours!!! Πληροφορίες/εγγραφές στα τηλέφωνα : 2510 243366 & 6972000104. Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κρίστοφερ Μπάκα Διεύθυνση: Ελένη Πατσιά- Παυλίδη. Καλή μουσική χρονιά!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

«Προτάσεις οικονομικής στήριξης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ» 

Επόμενο άρθρο

Ραντεβού στην Ερυθρού, ραντεβού με Κώστα Μπίγαλη