Dark Mode Light Mode
Μόνο 10 λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε καθημερινά δρομολόγια
Σύντομα και στο Νοσοκομείο η ειδική βιοχημική εξέταση σε ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά
«Περιμένουμε μέτρα στήριξης που δεν θα έχουν προηγούμενο»

Σύντομα και στο Νοσοκομείο η ειδική βιοχημική εξέταση σε ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά

Τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο Καβάλας θα μπορεί μόνο του να επιβεβαιώνει ή όχι  τα ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό.

Έλεγχος που θα γίνεται σε χώρους του. Οι προετοιμασίες ώστε να δημιουργηθεί νέο εργαστήριο στο πρώτο υπόγειο του ιδρύματος άρχισαν. Συνεχίζονται κάθε μέρα. Ο διοικητής κ. Κλειτσιώτης είπε χθες ότι όλα θα είναι έτοιμα ως το τέλος της εβδομάδας. Ακόμη κι αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα είναι θέμα λίγων ακόμη ημερών. Η διαδικασία ως σήμερα έχει ως εξής: Κάθε ύποπτο περιστατικό σήμερα θα ελεγχθεί εργαστηριακά στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό μετά από αρκετές ώρες αφού τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη στέλνονται απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το Υπουργείο θέλει να αποκεντρώσει τη διαδικασία, να έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα. Εξ αυτού του λόγου φτιάχνει νέα εργαστήρια βιοχημικών ελέγχων στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είπε χθες για το ίδιο θέμα:

« Διαμορφώνουμε το νέο εργαστήριο, το εξοπλίζουμε για να εξυπηρετούμε και δικές μας ανάγκες και διπλανούς νομούς. Ελπίζω ότι ως την Παρασκευή θα μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν παραγγελθεί τα ειδικά αντιδραστήρια ενώ προσωπικό ιατρικό υπάρχει. Η εξέταση- έλεγχος είναι ειδικός και θα μπορεί να δίνει αποτέλεσμα σε διάστημα 4-5 ωρών.

Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο Καβάλας υλοποιεί και άλλη οδηγία του Υπουργείου σχετικά με την αύξηση κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτή ήταν η σκοπιμότητα πρόσφατης δωρεάς ιδιώτη, μέσω του βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη. Εξετάζεται ενδεχόμενο να μπορούν να λειτουργήσουν κρεβάτια ΜΕΘ και σε άλλα τμήμα ή κλινικές του Νοσοκομείου. Στη ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προβλήματα εντελώς άσχετα με τη γρίπη ή τον κορωνοϊό.

Τέλος χθες το πρωί εγκαταστάθηκε στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου η κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθεί για να γίνεται σε αυτήν η υποδοχή ύποπτων περιστατικών ώστε οι συγκεκριμένοι ασθενείς να μην έχουν -κατ’ αρχήν -καμία σχέση με το Νοσοκομείο. Να μην εισέρχονται σε αυτό αν δεν υπάρχει λόγος και μεγάλη ανάγκη.

* Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτριος Τσαλικάκης ενέκρινε με απόφαση που υπέγραψε χθες «…την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη μοριακή εξέταση ανίχνευσης SARS-COV-2 με Real-timeRT-PCR, σύμφωνα το σχετικό έγγραφο του Νοσοκομείου, με για την κατεπείγουσα κάλυψη του άμεσου κινδύνου από την εμφάνιση και διάδοση COVID-19 στο Γ.Ν. Καβάλας, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Προηγούμενο άρθρο

Μόνο 10 λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε καθημερινά δρομολόγια

Επόμενο άρθρο

«Περιμένουμε μέτρα στήριξης που δεν θα έχουν προηγούμενο»